Topit & Flopit


Mökkireissulla valittiin meidän blogille uusi ulkoasu, joka päivitettiin vanhan tilalle keskiviikkona. Nyt blogissa on enemmän ominaisuuksia, joita olimme jo aiemmin kovasti kaipailleet ja muutenkin visuaalinen ilme on enemmän meidän näköinen. Mitäs te lukijat pidätte, onko muutos onnistunut? Lauran viikko on mennyt lomaillessa ja mökkeilessä. Tuntuu, että mökkeilyn voisi laittaa aina topiksi ja vaikka sitä nytkin on, yritän aina saada sisältöö vaihtelua, joten en tällä kertaa laita mökkeilyä tähän listaan. Mutta se voidaan ehdottomasti laskea topiksi. Viikko on ollut täynnä ystävyyttä ja positiivisuutta, siksi tällä kertaa Lauralla ei ole floppeja ollenkaan. 

FLOPIT

Elämäni ensimmäinen sakko (Tanja)
Sain ajokortin 18- vuotiaana ja kilometreja on sen jälkeen tullut ajettua melkoisesti. Vielä viime sunnuntaihin saakka olin selvinnyt ilman ylinopeussakoja (tai muitakaan sakkoja), kunnes mökkimatkalla kamera välähti. Ajoin epähuomiossa 60km/h alueella liian kovaa. Olin oikeasti siinä uskossa, että alueella saa ajaa 80km/h. Alempi nopeusrajoitus oli ilmeisesti jäänyt huomaamatta, koska ylinopeuden ajaminen tapahtui moottoritieltä lähtevällä liittymiskaistalla ja jouduin hieman tuijottamaan navigaattoria, jotta tietäisin minne päin minun pitäisi suunnistaa. Näin siis kameran hyvissä ajoin, mutta posottelin siihen sitten mittarin näyttäen 80km/h, koska kuvittelin ajavani sallittua nopeutta. Kyllä ärsytti tajuta, että mokasin. Etenkin kun ne mokat eivät kuittaannu muulla kuin rahalla. Torstaina postiluukusta sitten kolahti tervehdys poliisilta ja 170€ rikesakko. Jos joku valtion systeemi toimii tehokkaasti ja viipymättä, niin ainakin poliisin sakotus. Toinen tehokas yksikkö on sairaanhoitopiirin laskutus. Hyvä, että ehtii vastaanotolta kotiin päästä, kun on jo lasku postiluukussa. No eipä tarvinnut pidempään miettiä, miten kovaa tuli loppujen lopuksi ajettua. Olin ajanut 68km/h, eli ei nyt ihan hirveän törkeä ylitys kuitenkaan, mutta riittävästi sakkoon. Ensi kerralla taas tarkempana nopeusrajoitusten kanssa. Onneksi ärsytys on jo laantunut ja tässä turhassa rahanmenossa helpottavaa on Kaikki Rahasta kirjasta opittu ajatus elämän normihävikistä. Välillä vaan tulee ylimääräisiä (ja ärsyttäviä) kulueriä, jotka on kuuluvat elämään ja niitä on turha sen enempää murehtia.

TOPIT


Perjantain parhaat podcast (Tanja)
Yksi kaikkien aikojen ehdoton blogisuosikkini on ollut Noora & Noora blogi. Suureksi harmikseni Noorat päättivät lopettaa bloggaamisen noin vuosi sitten ja siitä asti blogilukemistossani on ollut suuri aukko. Blogin lisäksi Noorat tekivät podcasteja ja olivat ensimmäisiä, jotka aloittivat podejen tekemisen blogin rinnalla. Blogissa julkaistiin perjantaisin Perjantain parhaat- postaus ja nyt nämä huikeat naiset ovat aloittaneet tekemään Perjantain parhaista podcastia. Ihan parasta viihdettä perjantaiaamuihin. Podcasteja on maailma pullollaan, mutta kyllä Noorien podcast menee heittämällä oman top-listani kärkeen. Jos et siis ole vielä tutustunut Perjantain parhaisiin, niin klikkaa tästä ja käy kuuntelemassa heidän 3 jo julkaistua jaksoa!

Luonnonkosmetiikka ja I Love Me-messut
Oli ihana päästä vielä tällä viikolla toisen kerran nauttimaan Tanjan seurasta ja olimmekin päättäneet jo muutama kuukausi aikaisemmin, että menisimme viettämään yhtä iltapäivää I Love Me- messuille kahdestaan. Olin etukäteen vilkuillut messujen sivuilta mahdollisia "tärppejä". Monet sosiaalisen median kanavat ovat toitottaneet messuja useamman viikon ajan ja Instasta on voinut bongata etukäteen messutarjouksia. Oli huikeaa huomata, kuinka suuri valikoima oli luonnonkosmetiikan lähettiläitä. Oli paljon uusia merkkejä ja edustajia. Olen aikaisemmin itse ollut aikalailla sellainen tyyppi, joka haluaisi käyttää enemmän luonnonkosmetiikkaa, miksei siirtyä kokonaan sen käyttäjäksi. Olen vaan kuvitellut sen olevan arvokasta sekä tehotonta. En ole luottanut tuotteiden toimivuuteen ja tehokkuuteen. Ilman kemikaaleja ei voi olla toimivaa vai voiko? Nyt olen ollut osittain luonnonkosmetiikan käyttäjä vajaan vuoden ajan. Kasvojen puhdistuksessa olen siirtynyt täysin luonnonkosmetiikan käyttöön. Messujen tiimoilta jäin miettimään vakavasti  siirtymistä  myös meikkien osalta luonnonkosmetiikkaan. Messujen aikana sain huomata, kuinka paljon vaihtoehtoja voikaan olla. Hieman minua vielä epäilyttää meikkien toimivuus. Mutta toisaalta onhan skeptisyyteni todettu jo vääräksi kasvojen hoidon kohdalla. Vahva tunne, että näin tulee käymään myös meikkien kohdalla. Suosittelen pyörähtämään messuilla, jos haluaa hetken itselleen. Paljon siellä olisi ollut ostettavaa, mutta maltoin tällä kertaa mieleni ja ostin vain tarpeeseen. Kerrankin näin ja saan olla itseeni tyytyväinen ja taputtaa olkapäätä.


Lomaviikko täynnä ystäviä
Puhun paljon oman ajan ottamisesta, parisuhdeajan tärkeydestä, mutta olen myös erittäin ystäväkeskeinen tyyppi. Ystävät ovat minulle kaikki kaikessa. Elämäntilanteiden muuttuessa ystävistä tulee entistä tärkeämpiä. Siinä rinnalla säilyy ne ystävät, jotka ymmärtävät muuttuvat tilanteet ja erityisesti ajankäytön rajallisuuden. Joidenkin kohdalla saattaa vierähtää puolikin vuotta, että heitä näkee. Joskus saattaa tulla kausia, kun on jatkuvasti tekemisissä. Joka tapauksessa heidän tietään aina olevan siellä, kun heitä tarvitsee. 
Lomaviikko oli minulle myös ystäväviikko. Töihinpaluun jälkeen on ollut vähemmän vapaa-aikaa, joka on myös näkynyt siinä, ettei ole ollut mahdollisuutta samalla tavalla tavata ystäviä. Tietoisesti päätin antaa lomaviikolla aikaa ystäville. Ja kuinka hyvä päätös tuo olikaan. On ollut ihana höpötellä, jakaa arjenmuutoksiin liittyviä juttuja ystävien kanssa ja vaan viettää aikaa. Pitäisi vaan jaksaa silloin tällöin laittaa se viesti ja sopiva vaikka pidemmänkin ajan päähän hetki ystävälle. Ne hetket ovat todella antoisia ja antavat niin paljon. Ystävät ovat rikkaus. Toivottavasti jokainen ystäväni tietää, että täällä ollaan vaikka minusta ei aina kuuluisikaan.

2 kommenttia

 1. Nykyään nuo nopeudet vaihtelee niin paljon, että ylinopeussakot voi tulla helposti ihan huomaamatta.
  Melkein joka risteykseen on laskettu nopeuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Toisaalta, turvallisuuden takiahan ne nopeusrajoitukset on säädetty, mutta tarkkana saa autoilijana olla. Autokoulussa opetettu ekologinen moottorijarrutus on useimmiten aivan mahdotonta toteuttaa, kun kamera on sijoitettu heti nopeuslätkän taakse. Välillä tuntuunkin, että joidenkin kameroiden päätarkoituksena onkin kerätä lisäeuroja valtion kassaan. -Tanja

   Poista

Kiitos, kun jätät kommentin! :)