Topit & Flopit

Lauran viikkoa on sävyttänyt kiireiset työpäivät, syksystä nautiskelu ja Bullet Journalin aloitus. Oli myös ihana käydä leikkimässä Tanjan ja poitsun luona eikä olisi millään malttanut lähteä kotiin. Onneksi ensi viikolla pääsee jo mökkeilemään ja alkaa pieni loma. Tässä hieman viivellä viime viikon topit & flopit.


FLOPIT

Malttamattomuus raskauden testaamisessa (Tanja)
Kuten olen täällä avoimesti kertonutkin, niin meille saa tulla perheen lisäystä heti kun on tullakseen ja toiveet uudesta raskaudesta ovat korkealla. Raskauden odottaminen on vain tällaiselle malttamattomalle, kaikki- heti- nyt- tyypille aikamoista piinaa ja itsekurin harjoittamista. Mitä pidempään raskautumisessa menee, niin kummasti sitä alkaa epätoivo hiipiä ja meillä käyttöön on otettu ovulaatiotestit. En ole aiemmin pitänyt ovulaation tikuttamista mitenkään tarpeellisena asiana, mutta näköjään jossain vaiheessa sitä haluaa ottaa kaikki keinot käyttöön, jotta mahdollisuudet ovat mahdollisimman korkeat. Testatun ovulaation jälkeen alkaa sitten taas ne tutut piinaviikot, kun laskee päiviä milloin voisi tehdä ensimmäisen raskaustestin. Omaa oloa tulee vahdittua jatkuvasti ja kaikki epämääräiset vihlaisut ja huonot olot tulee huomioitua normaalia tarkemmin. Vaikka järki sanoo, että kannattaa odottaa rauhassa ja tehdä testi vasta sitten kun kuukautiset ovat myöhässä, niin silti on ihan äärettömän hankalaa malttaa. Markkinoilla on nykyään testejä, jotka näyttävät tuloksen jo 5 päivää ennen kuukautisten alkamispäivää ja mieli kamppailee jatkuvasti niiden tekemistä vastaan. Houkutus on aivan liian suuri saada tietää heti kun mahdollista, mutta järkeväähän se ei välttämättä ole. Testi kun voi antaa virheellisen plussan esim. biokemiallisen raskauden takia ja sitten tulee koettua vain turhaan ensin onnea ja hetken päästä pettymyksiä, kun plussa muuttuukin  negatiiviseksi. Miten te muut pystytte malttamaan mielenne, kun täällä se tuntuu olevan niin äärettömän hankalaa?


Vaatteiden määrä (Laura) 
Luulin jo, että meillä on kaikki mahdollinen patukalle syksyä ja talvea varten. Mutta etukäteen ostetut kengät ja osa vaatteista alkaa jäämään pieneksi. Mietin jo hieman stressaantuneena pakkaskelejä, kun poikamme kenkiin ei tule mahtumaan villasukkia. Onneki toppahaalari on isoa mallia ja menee varamsti vielä ensi keväänä. Ja kokonsa puolesta sinne mahtuu alle myös paljon vaatetta. Olemme hommanneet vaikka mitä patukalle ja jälleen mökille lähdön yhteydessä tuntuu siltä, että Reimalla täytyy taas käydä. Muutama välikerrasto täytyisi poitsulle ostaa ja hanskoja täytyy ostaa vielä muutama pari. Paksumpi kauluri ja pipon alle laitetta kypärämyssy ovat seuraavan myös ostoslistalla. Haluan ne nyt käydä hankkimassa ennen kuin ne pakkaskelit ovat täällä. En halua olla se äiti, jolle päiväkodin aikuiset joutuvat sanomaan liian vähäisistä vaatteista. Vinkkinä kaikille, joilta vielä puuttuu haalari syksyyn tai talveen; ostakaa sellainen, jossa on jalkalenksut. Meillä softshellhaalarissa ei niitä ole ja tuntuu, että paljas iho vilkkuu lahkeiden alta. Aika äkkiä on siis pojalla kylmä.TOPIT

Bullet Journal (Laura)
Pitkästä aikaa innostun jostain näin paljon. Olen pitkään jo miettinyt oman "Bujon" tekemistä. Aina olen päätynyt siihen lopputulokseen ettei minulla olisi siihen aikaa. Tällä kertaa mietin asiaa vähän eri näkökannalta. Olisiko se mahdollisesti minulle sitä kuuluisaa "omaa aikaa". Voisin piirrellä ja suunnitella kirjaseen milloin mitäkin. Sinne voisin jatkossa jäsentää ne miljoonat ajatukset, joita päässä päivittäin liikkuu. Jos näin en välttämättä jatkossa kuormittaisi ajatuksiani pään sisään vaan kirjottaisin ne ylös. Näin ollen voisin aina palata niihin eikä hyvät ideat pääsisivät karkuun ja näin ollen unohtuisivat. Ongelmaksi tuli juuri idean kypsyminen kuun vaihteeseen. Päätin suosiolla, että aloitan oman pitämisen täysin vasta marraskuusta. Näin ollen minulla on kuukauden päivät aikaa miettiä ja suunnitella mitä kaikkea haluan oman bujoni sisältävän. Olenkin nyt muutamat päivät kasvattanut puhelimeni " ruutuaikaa" selailemalla ahkerasti Pinterestiä ja sieltä löytyviä malleja erilaisiin seurantamalleihin ja kuukausipohjiin. Tämä vie ihan täysin mennessään. Olen myös miettinyt uusien kirjotusvälineiden ostoa, vaikka vanhojakin jo on kertynyt aikalailla. Harrastus tietyllä tavalla tämäkin. Suosittelen tutustumaan, jos etsii uutta tapaa jäsentää ajatuksia, ilmaista itseään tai on vaan tylsistynyt valmiisiin kalentereihin.


Mummilareissu (Tanja)
Miehen lähtiessä kalareissuun, minä ja poitsu lähdettiin käymään mummilassa. Viime kerrasta olikin jo pari kuukautta aikaa, joten pitkästä aikaa oli ihana päästä taas maaseudun rauhaan. Mummilaan on matkaa reilu 400km, joten ihan jatkuvasti ei jakseta pojan kanssa sinne ajella. Tällä kertaa ajomatka meni todella hyvin, poika viihtyi hienosti autossa. Oli taas ihana nähdä, miten poika ja hänen isovanhemmat nauttivat toistensa seurasta. Poika oli yhtä hymyä mummin kanssa touhutessaan, eikä tällä kertaa vierastanut lainkaan, vaikka edellisestä näkemisestä olikin jo aikaa. Harmi, että välimatkaa on kovin paljon ja siksi näkemiset rajoittuvat niin harvoihin kertoihin. Nähtiin reissulla ensilumi, sitä tulikin perjantaina taivaan täydeltä. Ihan vielä en kaipaa samaa tänne etelään, vaikka tuskinpa siihen täälläkään kauaa enää menee.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)