Topit ja Flopit

Miten viikot voivatkin kulua näin hujauksessa. Tuntuu, että päivät lipuvat kiihtyvällä vauhdilla ohitse ja taas ollaan lauantaissa. Tanjan mielestä lauantai on ehkäpä yksi viikon parhaista päivistä. Perjantai-iltana on useimmiten tullut valvottua hieman normaalia pidempään, joten lauantaiaamuna on aikaa hitaalle heräämiselle ja kahvin juomiselle kaikessa rauhassa. Aamuvirkku mies heräilee pojan kanssa aiemmin ja tämä äippä saa nukkua pitkään. Sen jälkeen mies pääsee omien harrastustensa pariin ja pojan päiväunien aikaan päivitellään blogiin viikon topit ja flopit. Iltapäivästä taas puuhastellaan perheen yhteisiä juttuja. Lauantaipäiviä saisi olla viikossa enemmän kuin yksi, niin mukavia päiviä nämä ovat. Nyt sitten niihin viikon toppeihin ja floppeihin, joissa taas mennään toppi painotteisesti.


TOPIT

Äitiystävät (Tanja)
Lauran töihin paluun myötä, meidän syksyn arkipäivät ovat olleet hieman yksinäisiä. Vaikka viihdyn hyvin itseksenikin, tai pojan kanssa, niin kyllä aikuinen juttuseura kuitenkin on todella tervetullutta. Latasin joku aika sitten taas Momzie- "äititinder"- sovelluksen puhelimeeni ja pienoisen etsiskelyn jälkeen tuli osuma. Aivan meidän naapurista löytyi äiti ja poika, jotka myös olivat seuraa vailla päiviinsä. Aivan lottovoitto meille. Tällä viikolla näimme heitä kahdesti, kävimme lenkillä ja muskarissa ja olihan se niin piristävää. Ystäviä ei ole koskaan liikaa ja etenkin muutojen myötä oma kaveripiiri on jäänyt aiemmalle asuinpaikkakunnalle, joten on ihana huomata, että myös uuden kodin lähistölle alkaa rakentua kaveriverkostoa. Tällä viikolla törmäsin myös #juttutuulella- kampanjaan, joka on siis kampanja vanhempien yksinäisyyttä vastaan. Kampanjassa ideana on, että juttuseuraa kaipaava laittaisi esim. rattaisiin näkyvälle paikalle mintunvärisen nauhan ja se toimisi merkkinä muille vanhemmille, että kyseinen äiti tai isä kaipaisi juttuseuraa. Ihana idea ja toivottavasti sen myötä moni yksinäinen löytäisi juttukaverin.


Ensimmäiset joululahjat(Laura) 
Olen henkeen ja vereen jouluihminen. Joka vuosi odotan lokakuun loppupuolella glögiä kauppoihin ja marraskuun loppupuolella odotan jo jouluradion käynnistymistä. Monet ovat monesti minulta kysyneet ettenkö ikinä kyllästy jouluun. En kyllästy. Olen oppinut vuosien varrella myös ostamaan joululahjoja aina vaan aikaisemmin. Lapsien myötä on aika suuri kuluerä ostaa kaikki joululahjat joulukuussa, vaikka veronpalautukset tulevatkin joulukuussa. Onnistuin tekemään ensimmäiset joululahjaostokset jo nyt. Finlaysonin myymälöissä ja verkkokaupassa on menossa poistopäivät. Tilasin sieltä meidän isovanhemmilla ja omille vanhemmille osan joululahjoista. Oli paljon essuja, patalappuja, pyyhkeitä ja lakanoita todella halvalla. Mielestäni jouluun liittyy vahvasti antamisen ilo. Enemmän joulussa pidän lahjojen paketoinnista ja antamisesta kuin lahjojen saamisesta. Rakastan sitä tunnelmaa, joka joulussa on..Vaikka onkin syyskuu, saa joululahjojen ostaminen pienen kutinan aikaiseksi tulevasta joulusta. Saa laittaa jo kynttilöitä hyvällä omalla tunnolla. Laittaa villasukat jalkaan ja käpertyä peiton alle piiloon. Katsoa hyvä leffa ja juoda teetä. Talveen valmistautuminen on siis alkanut.

Perheaika (Tanja)
Nyt kun lapsukainen on jo reilun vuoden vanha, olen alkanut oikein todenteolla nauttimaan perheen yhteisestä ajasta. Poika ymmärtää ja osaa todella paljon ja on innolla puuhasteluissa mukana. Siksi onkin ollut ihanaa kokoontua iltaisin syömään yhdessä iltapalaa pöydän äärelle. Lapsukainen syö omatoimisesti iltapalansa ja me vanhemmat saamme samalla jutella päivän kuulumisia ja toki ihastella tuota meidän pientä ihmettämme ja hänen upeita syömistaitojaan. Eilen illlalla pakkasimme kahvit ja pojan välipalat mukaan ja menimme kävelylle merenrantaan. Ilta-aurinko lämmitti mukavasti ja me saimme nauttia kiireettömästä ajasta toistemme seurassa. Niin parasta yhdessä oloa ja rentoutumista. Aikaa, jolloin keskitytään täysillä toisiimme.


FLOPIT


Työtunnit (Laura)
Rakastan työtäni, mutta tällä viikolla työtunteja on kertynyt järkyttävä määrä ja olenkin ollut aivan puhki iltaisin. Koen välillä huonoa omatuntoa, kun joudun vielä kotonakin näpyttelemään muutaman sähköpostin. Näitä tulee yleensä sillon, kun työpäivät tehdään "kentällä" ( en siis puhu lentokentästä :) ). Onneksi työni joustaa taas toiseenkin suntaan. Välillä pääsen niin aikaisin, että voin hakea patukan kotiin välipalan tai päikkäreiden jälkeen. Pääsemme lähtemään aikaisemmin mökille tai voin lasten ollessa kipeitä, jäädä kotiin tekemään töitä. Mutta tällä viikolla näitä turhan pitkiä päiviä on kertynyt luvattoman paljon. Hermot on kireellä ja aika ei riitä kaikkeen. Kotiin tullessa tehdään ruoka, leikitään hetki, mennään pesulla, syödään iltapala ja  nukkumaan.  Ja kyllä se harmittaa kovasti, koska illat tuntuu muutenkin olevan lyhyitä. Niiden toivoisi olevan täynnä leikkiä ja rentoa perheaikaa. Yritän ajatella tätä aina positiivisen kautta. Tehdyt työtunnit antaa kyllä sitten takaisin. Onneksi voin sanoa, että myös ajallisesti eikä pelkästään korvauksien muodossa.


Olethan jo lukenut myös nämä postaukset?
Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)