Topit & Flopit

Viikko on hujahtanut molempien perheiden sairastaessa. Meillä onneksi muut ovat säästyneet flunssalta, mutta olenkin itse sitten sairastanut koko viikon muidenkin puolesta. Tanjan perheessä poitsu on säästynyt flunssalta vanhempien sairastaessa. Olen koko viikon ollut töissä flunssasta huolimatta. Minulla on onneksi mahdollisuus tehdä kotona töitä, joten ei tarvitse kuin jaksaa nousta sängystä ylös. Tämä on varmasti helpottanut ja en ole vielä niin pahasti ollut kipeänä. Kuume minulle nousee todella harvoin ja kuumeen noustessa tiedän olevani todella kipeä. Viikkoon on kuitenkin mahtunut paljon muutakin, joten alla topit & flopit.

TOPIT


Hemmottelu (Tanja)
Viime aikoina olen yrittänyt saada arkeen mahtumaan pientä hemmottelua, joka piristäisi mieltä ja antaisi energiaa. Viime aikoina olo on tuntunut homssuiselta ja omaa peilikuvaa katsoessa on tehnyt mieli lähinnä vain vetää säkki päähänsä, koska sieltä takaisin on katsonut hieman väsähtäneen ja rähjäisen näköinen äippä. Siksipä olen tällä viikolla iltaisin levittänyt kasvoilleni ihania kuorintoja ja kasvonaamioita ja tänään kävin aivan liian pitkän tauon jälkeen kampaajalla leikkuuttamassa hiuksista pitkän pätkän pois ja ottamassa vähän freessimpää väriä. Olo tuntuu heti skarpimmalta, ihmeellisen pienillä asioilla on vaan kummasti vaikutusta mieleen. Vielä kun saan tämän ikuisuus pitkään jatkuneen yskän taltutettua ja pääsisin kunnolla liikunnan pariin!

TV-tarjonta (Laura)
Super pinnallinen otsikko; TIEDÄN! Mutta olen täysin koukussa muutamiin tv-sarjoihin. Viikossa on tietyt päivät, jolloin pitää valita mitä kanavaa katselee. Tietyt mediapersoonat ärsyttävät minua liikaa ja muutama muuten hyvä sarja on jäänyt unholaan näyttelijän tai juontajan vuoksi. Muutamaa ohjelmaa vielä odotan, mutta monet kestosuosikit ovat palaneet jo syksyn ohjelmistoon. Alla siis muutamat suosikkini ja muutama sellainen, joita vielä odottelen. Olisipa kiva tehdä suosituspostaus pitkästä aikaa, voisi miettiä vaikka yhteispostausta TANJAN kanssa ehkäpä....

Nämä 10+
 • Pitääkö olla huolissaan?
 • Ensitreffit alttarilla
 • Toisenlaiset äidit (tällä kertaa tosin teiniäidit)
 • Sohvaperunat
 • Vain elämää
 • Suomen kaunein koti
Näitä odotan vielä
 • SuomiLOVE
 • Koko Suomi leipoo
 • Kenen kotona
 • Ex-onnelliset ( pakko tulla jossain vaiheessa maikkarille, nyt vain Cmoressa)
 • Hakekaa Kätilö 
 • House of Cards 


FLOPIT

Tavarapaljous (Laura)
Siivous-, järjestely- ja sisutusvimman keskellä olen ollut välillä kauhistunut siitä tavaramäärästä, joka meiltä löytyy. Olen laittanut tavaroita pois ja kennyt kirppikselle tavaraa. Tiedän jo etukäteen, ennen kuin edes olen päässyt työntouhuun, kuinka paljon ylimääräisiä astioita, laseja, kippoja ja muita keittiötarvikkeita meillä on kaapeissa. Tuntuu vaan pahalta heittää niitä suoraan roskiin. Keittiön tavarat ovat kulkeneet mukana jo pitkään. Nuorena (vaikka sainkin rippilahjaksi ihan Arabian astioita) kertyy sitä tavaraa joka puolelta. Kaikki antavat omia tarpeettomia tavaroitaan elämäänsä yksin aloittavalle nuorelle. Näin kertyy esimerkiksi arpajaisvoittoina tulleita kahvikuppeja hirveitä määriä. Aikuseina silmä on kuitenkin jonkin verran karttunut ja olet mieltynyt tietyn tyyppiseen tyyliin. Nuorena saadut mäkkärin lasit tai mummon vanhat kiina-astiat pölyttyvät ja vievät tilaa kaapeissa. Olen ankaralla kädellä laittanut kamaa varastoomme, mutta nyt senkin ollessa täynnä, on aika jostain luopua. Luopuminen ei sinäänsä ole minulle vaikeaa, mutta ehjien ja käyttökelpoisten tavaroiden roskiin heittäminen on sääli. Kokeilin Face-kirppistä vaatteideni kohdalla, se oli täysi floppi. Onnistuisikohan Tori.fi kautta ilmoittaminen: "Annetaan" ?
Joillakin tavaroilla on taas tunnearvoa. Kellarimme on oikeastaan täynnä vain "muistolaatikoita". Häistä on yksi iso laatikko, siellä on myös meidän vanhoja koulukirjoja sekä vihkoja. Ne on kuitenkin muistoja, joihin vielä joskus tulee mahdollisesti myös palattua. Olen myös säästänyt kirjeenvaihtokaverieni kanssa kirjoitetut kirjeet sekä ala-asteella tehdyt kokeet. Näitä olen huomannut monen ihmettelevän. Miksi ihmeessä olet säästänyt ne. Minusta ne ovat kuitenkin sellaisia säästettäviä muistoja, joita voin joskus patukallekin näyttää. (Numerot ovat siinä vaiheessa sellaisia, joita voi näyttää..). Onko teillä sellaisia tavaroita, joista on vaikea luopua? Tai onko teillä kaapeissa turhia tavaroita, jotka vain vievät tilaa?


Taaperon ruokailupulmat (Tanja)
Pojan ruokailu aiheuttaa minulle päivä päivältä enemmän stressiä ja harmaita hiuksia ja tuntuu, että en oikein tiedä, miten minun pitäisi tästä jatkaa eteen päin. Olen ymmärtänyt, että yksi vuotiaan pitäisi jo syödä samaa ruokaa muun perheen kanssa, mutta entä jos se ei ahkerasta tarjoamisesta huolimatta maistu? Yhtään karkeampi ruoka aiheuttaa useimmiten stopin ja muussattunakaan perus kotiruoka ei vaan uppoa, koska makumaailma on kovin erilainen valmispurkkiruokiin verrattuna. Ruokia on maistatettu ahkerasti ja poika on saanut itse kokeilla ruokien syöntiä. Silti edistystä ei tunnu tapahtuvan ja junnaamme edelleen kaupan pilttipurkkien äärellä, että saisimme pojan syömään edes jotain. Niissäkin tietyt maut ja koostumukset maistuvat ja muita sitten maistetaan lusikan kärjellinen ja loput menevät aina roskiin. Poika on äärettömän epäluuloinen kaikkia uusia makuja kohtaan ja useimmiten kieltäytyy täysin maistamatta uusia ruokia. Hän on tarkka myös ruuan koostumuksen suhteen, joten isommat palat tai edes hitusen rouheampi lihanmurunen ei vaan uppoa, vaan jää suuhun pyörimään ikuisuudeksi. Leipää, pensasmustikoita, banaania ja muroja hän syö hienosti vaikka ne ovatkin isompia paloja tai karkeampaa ruokaa, mutta ruuan seassa olevat isommat palat eivät mene. Ruokailukertoja ei myöskään tule päivässä kuin yleensä neljä, huonoina päivinä vain kolme. Ruoka ei vain maistu, vaikka kuinka yrittäisi. Turhauttaa ja stressaa, en tiedä mitä pitäisi tehdä toisin, että ruokailu lähtisi sujumaan paremmin. Lisäksi tuntuu, että KAIKKI muut vuotiaat syövät ja ongelmitta kaikkea, vaikka tuskinpa näin oikeasti on. Mutta sellaisia lapsia meidän ympäriltä löytyy ja niihinhän sitä omaansa tietenkin vertaa.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)