Topit & Flopit

Viikko vierähti Lauran perheessä sairastaessa ja viikon kruunasi viime öinen retki Lastenklinikalle. Syksyn saapuessa tuntuu, että kaikki mahdolliset taudit jyllää. Paljon on ollut liikkeellä enterorokkoa, joka on kaatanut myös aikuisia petiin. Lapsiperhearjessa ei voi välttyä taudeilta ja haasteita tuo pienen lapsen kohdalla puhumattomuus. Olisi paljon helpompi kysyä, mihin sattuu kuin arpoa, että lähteäkö sairaalaan vai ei?
Tanjan perheessä on vihdoin palattu terveen kirjoihin ja toivottavasti hetkeen kukaan ei ole tässä osoitteessa kipeänä. Viikko on kaikin puolin ollut niin mainio, että tällä kertaa keskitytään pelkkiin toppeihin ja jätetään flopit odottelemaan aikoja, kun niitä ei tarvitse keksimällä keksiä.

TOPIT


Ruoka uppoaa sittenkin (Tanja)
Tuntuu, että olen koko pojan elämän ajan tuskastellut hänen ruokailujen kanssa ja stressannut ja murehtinut aina jostain hänen syömiseen liittyvästä. Viime aikoina olen hakannut päätäni seinään normaaliin kotiruokaan siirtymisen kanssa, kun se ei vaan ole sujunut. Poika on itsepintaisesti kieltäynyt maistamasta hänelle tarjottuja ruokia, ollut epäluuloinen ja hermostunut, jos ei ole saanut itse syödä. Joinain päivinä syödyn ruuan määrä on ollut onnettoman pieni ja välillä syötäväksi kelpaavat ruuat ovat tuntuneet kapeutuneen muutamaan kaupan valmis-soseeseen. Hedelmien ja vihannesten kuoret aiheuttivat yökkäyksiä, vähänkin karkeampi ruoka oksetti ja pienen maistiaisen jälkeen suu pysyi tiukkana viivana. Annos toisensa jälkeen heitin ruokaa roskiin ja kirosin päässäni, kun mikään ei kelvannut. Ärsytti, harmitti ja tuskastutti, kunnes yhtäkkiä joitakin päiviä sitten ruokailu vaan alkoi sujumaan. Poika on keksinyt, miten voi hampailla jauhaa hedelmän palat ja lihapullat pienemmäksi. Ruokia on maistettu epäluulottomasti ja syötävien ruokien määrä on moninkertaistunut muutamien päivien aikana. Pääsääntöisesti poika syö itse, lusikalla tai käsin, mutta antaa myös syöttää hermostumatta. Hallelujaa, ehkä pian voidaan unohtaa kokonaan Piltin lasagnette ja pastabolognese.


Riita (Laura)
Inhoan riitelyä. Inhoan sitä, kun joka kerta itken. En osaa olla kova vaan tuntuu, että aina riidan pointi häviää, kun alan itkemään. Tulee paha mieli, vaikka omasta mielestään riidalla on ollut todellinen tarkoituskin. Emme kotona riitele kauheasti, vaan yritämme mahdollisimman paljon puhua asioista etukäteen tai heti silloin, kun joku harmittaa. Näin vältytään siltä, että asiat paisuvat turhankin suuriksi. Nyt oli päässyt niin käymään pitkästä aikaa. Saimme asiat puitua ja riidan jälkeen oli taas parempi fiilis. Vaati tosin riidankin jälkeen hieman aikaa ennen kuin tulee se "ilman puhdistava" fiilis. Harmittaa ja ketuttaa, kun on paha mieli ja tietää myös itse monesti toimineensa kohtuuttomasti. Riidat kuuluvat arkeen ja joka kerta puhdistavat ilmaa. Siksi tämän viikon toppi on tietyllä tavalla floppi, mutta ilmaa puhdistavan tunteen takia toppi.


Raharaharaha (Tanja)
Ostin eilen tällä viikolla ilmestyneen kirjan Kaikki Rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodesta. Kirja on Juliaihminen blogia kirjoittavan Julia Thurénin kirjoittama ja kuten blogin perusteella pystyikin olettamaan, kirja on kirjoitettu mukaansa tempaavan mielenkiintoisella tyylillä ja tekisi mieli lukea kirja yhdeltä istumalta. Ikävä kyllä, se ei näin taaperon äitinä ole mahdollista, mutta venytän sitten nukkumaanmenoaikaani, jotta saan uppoutua rahamaailmaan oikein ajatuksen kanssa. Syy miksi ostin kyseisen kirjan on se, että olen jo pitkään haaveillut sijoittamisesta. Pelkkä sijoittamisopas Kaikki Rahasta ei ole, mutta inspiraatiota ja ajattelemisen aihetta se antaa omaan talouden hoitamiseen liittyen. Olen aina ollut tarkka raha-asioiden suhteen ja säästäminen on jo melko nuoresta asti ollut tärkeä osa omaa elämänhallintaa ja turvallisuuden tunteen rakentamista. Lapsuudenkodissani rahasta oli aina kovin tiukkaa ja se on ollut hyvä opettaja siihen, miten haluan omia raha-asioitani hoitaa ja elämääni rakentaa, jotta elämässä olisi mahdollista tehdä kaikki se, mitä turvattu taloudellinen tilanne mahdollistaa. Palkkatöitä tekemällä harvemmin rikastuu, joten ehkä sijoittaminen voisi olla yksi keino kartuttaa varallisuutta pikku hiljaa. Toki niitä palkkatöitä täytyy silti tehdä, mutta ymmärrätte varmasti pointin. Sijoittaminen ja sen kiemuroitten opettelu voisi myös olla yksi mukava "aivoaktiviteetti" näin kotona ollessa, ehkä se tarjoaisi jotain uutta opeteltavaa ja mietittävää lapsen päiväunien ajaksi. Löytyykö muita äitejä, jotka on kiinnostuneita sijoittamisesta?

FLOPIT


Lapsen sairastaminen (Laura)
Voi lapsen kanssa sairastamista. Ärsyttävää, raskasta ja sydäntä raastavaa. Meidänkin sairastaminen alkoi todella yllättäen. Kuume nousi yön aikana hurjiin lukemiin. Maanantain ja tiistain välisen yön jälkeen meillä ei ole kunnon yöunia nukuttu. Kuume oli monta päivää korkealla ja eilen aamulla totesimme, että käymme lääkärissä. Virusperäinen flunssa ja inholaattorista hengitettävää Ventolineä auttamaan yskään. Yskä kuitenkin paheni illan aikana ja oli parempi lähteä päivystykseen. Patukan suun ympärys meni siniseksi ja hengitys oli todella pinnallista. Olimme Lastenklinikalla muutaman tunnin. Patukka sai adrenaliinia hengitettäväksi, jonka tehtävä oli helpottaa kurkun turvotukseen. Hän sai myös nestemäisenä kortisonia, joka on pitkäkestoisempi lääke juuri kurkun turvotuksen laskemiseen. Näin se avaa hengitysteitä ja helpottaa hengittämistä yskäpuuskien aikana. Maskin kanssa hengittäminen ei ollut patukan mieleen. Se kuitekin helpotti ja poitsu nukahti sen jälkeen syliini ja pääsimme kotiin. Viikko on ollut siis aika raskas ja kotipainotteinen. Toivottavasti pääsisimme jo ensi viikolla takaisin normaaliin päiväkotirytmiiin.

2 kommenttia

 1. Voi nyt on paljon liikkeellä kaikkea. Meidän kahdella pienimmällä oli ensin entero ja kun se kärsittiin ja toivuttiin, alkoi flunssa.
  Mukavaa iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että on todella paljon kaikkea ja erityisen ärhäköitä tauteja! Toivottavasti flunssan jälkeen ei tulisi mitään ja olisitte sairastelut sairastaneet! Tsemppiä syksyyn :) -Laura

   Poista

Kiitos, kun jätät kommentin! :)