Topit & Flopit

Huhheijakkaa, mikä viikko takana! Tanjalla on perheineen ollut viimeinen lomaviikko ja se on mennyt valitettavasti lähestulkoon kokonaan keskenmenoon liittyvien hoitotoimenpiteiden merkeissä ja kotona toipuessa. Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella ja ehkäpä tästä voidaan kääntää uusi sivu elämässä ja toivottavasti edessä olisi vaihteeksi iloisia ja energisoivia asioita. Tässä kuitenkin koottuna tämän viikon topit & flopit!

FLOPIT

Päiväkotipannakakku (Laura)
Upeasti alkanut päiväkotiarki on tällä viikolla ollut vaan yksi iso pannukakku. Joka aamu viedessäni poikaa päiväkotiin, on alkanut lokerikolla itku. Itku on kiihtynyt mennessä oman ryhmäntilaan ja yltynyt raivoitkuksi, kun olen lähtenyt. Perjantaina itku sentään oli jo loppunut, kun olin viemässä vaunuja vaunuparkkiin. Ryhmän ikkuna on ollut aina auki, joten olen sitä kautta kuullut, mikä on tilanne. Aikuisten mukaan tiistai ja keskiviikko ovat olleet kovin itkuisia päiviä. Hampaiden puhkeaminen ei ole helpottanut tilannetta. Sormet ovat koko ajan suussa, kuola valuu ja odotan jo, koska ollaan koko perhe vatsataudissa tai flunssassa.  Päiväkodin aikuiset olivat perjantaiksi jo varautuneet ikävä-itkuun ja hakeneet keittiöstä patukalle valmiiksi sämpylää. Se kuulemma helpottaa, kun saa sitä jyystää. Toivottavasti tämä vaihe menee muutamassa viikossa ohi tai patukka paisuu kuin se sämpylätaikina.Alkava arki ahdistaa (Tanja)
Kesäloma suunnitelmat menivät kovin monelta osin mönkään ja tuntuu, että lomalla akut ovat vaan vajuneet aiempaakin tyhjäksi ja ensi viikolla jatkuvan arjen kohtaaminen ahdistaa. Lomiin kohdistuu aina niin paljon odotuksia ja suunnitelmia ja onkin ollut todella lannistavaa tajuta, että tämän vuoden pitkä yhteinen loma meni surujen ja murheiden käsittelyssä. Oma arki on siinäkin mielessä kovin erilaista aiempaan nähden, että ystäväiseni Laura on palannut jo takaisin töihin ja näin ollen minulla ja pojalla ei ole samalla tavalla seuraa saatavilla arkipäivien iloksi. Poitsu alkaa olla sen ikäinen, että kaipaa kovasti leikkikavereita ja siksi koen pientä painetta siitä, että äitinä minun täytyy aktivoitua ja etsiä hänelle ikäistään seuraa. Suunnitelmissa olisi mennä lähiseudun avoimeen päiväkotiin katsomaan, millaista meininkiä siellä olisi. Josko hyvällä tuurilla löytyisi saman henkistä äitiseuraa ja mikä tärkeintä, pojalle leikkikavereita.

TOPIT

Naistenklinikan huikea henkilökunta (Tanja)
Tällä viikolla kävin kolme kertaa Naistenklinikalla ja yhden päivän vietinkin aamusta iltaan heidän hellässä hoivassaan. Pakko kehua Naistenklinikan hoitajia ja lääkäreitä heidän aivan mielettömästä ammattitaidosta ja ystävällisyydestä. Vaikka oma käynnin syyni oli itselle henkisesti raskas asia, teki henkilökunta kaikesta kuitenkin mahdollisimman sujuvaa. Toiveitani kuultiin ja koin olevani hyvissä ja turvallisissa käsissä. Aivan mieletöntä saada sellaista hoitoa ja apua. Täytyykin laittaa palautetta menemään vielä suoraan HUSin kautta, jotta kiitokset tavoittaisivat minua oikeasti hoitaneet henkilöt. On meillä vaan aivan huikea terveydenhoito.
Toinen tämän viikon toppi on ehdottomasti se, että matkavakuutus korvasi täysin peruuntuneen Kreikan matkan kulut. Kaiken murheen keskellä sekin on todella iso ilo, katsotaan päästäisiinkö vielä syksylle varaamaan uusi matka.


Muskari (Laura)
Mietin jälkikäteen, että olikohan se sitten kuitenkaan hyvä idea, ilmoittaa patukka muskariin. Arki on muutenkin täynnä kaikkea. Pitäisi itsekin päästä liikkumaan ja tekemään vapaa-ajalla asioita. Olisi kiva viettää perheen kesken iltoja ja rauhoittua ennen seuraavaa päivää ja iltatoimia. Patukan isosisaruksella on kaksi kertaa viikossa omat treenit ja tuntuu, että illat rytmittyy noina viikkoina vahvasti niiden ympärille. Maanantaina oli ensimmäinen muskari ja positiiviseksi yllätykseksi oli ryhmään ilmoittautunut vanha tuttuni tyttärensä kanssa. Olin todella iloinen. Muskari oli myös super hyvä. Vetäjä oli iloinen ja  innokas nainen, joka antoi heti ensimmäisellä kerralla lasten soittaa muutamaa soitinta. Muskari ei ollut myöskään paikoilla istumista ja laulantaa ( tai sitä noloa laulamista, jossa vanhemmat yrittävät vienosti laulaa ja lapset vain ihmettelee). Pyörimme ympäri ja lapset saivat liikkua musiikin mukana. Lauloimme muutamia lauluja ja opin, että pienet kultakalat taipuvat moneen eri musiikkigenreen. Joudumme hieman sovittelemaan aikatauluja, mutta tämä ei haittaa; yhden päivän jaksaa aina juosta harrastuksissa, kun lapset nauttivat suunnattomasti ajastaan.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)