Topit & Flopit

Jälleen on yksi viikko kulunut ja ilmassa väreilee jo syksyn tuoksu. On jännä kuinka jokaista vuodenaikaa enteilee omainais tuoksu. En erityisesti pidä märästä ja kosteasta, on syksyssä jotain ihanaa. Värimaailma on upea, voin kaivaa laatikoista kynttilät esiin ja terassille voi viritellä iltoja varten tunnelmavalot. Pääsen taas pitkästä aikaa vierailemaan Forsmanin teetehtaalla Vantaalla, koska talven jäljiltä teevarastot on tyhjät. Syksyn pimenevät ja koleat illat vaativat uusia teemakuja. Sain viime keväänä syntymäpäivälahjaksi haudutusteepannun ( Arabian Muumi-teemainen totta kai) ja se lopulta jäi aika vähäiselle käytölle, joten se odottaa jo aktiivista käyttöä. Harmikseni, unohdin kameran kotiin, joten lupaamani kesäpäivitys menee ensi viikkoon, koska kuvat ovat vielä kamerassa. Alla kuitenkin viime viikon Topit ja Flopit.


TOPIT

Neljä vuoden aikaa (Laura)
Ennen olin ihan selkeästi kesän tyttöjä. Inhosin talvea ja syksy oli aina niin synkkä. Halusin kulkea läpi vuoden nahkatakissa ja tennareissa. Ajatus toppahousuista ja rumista vaelluskengistä puistatti. Mitä "vanhemmaksi" tulen ( vaikka omasta mielestäni en vanhene koskaan), sitä enemmän olen oppinut arvostamaan vuoden aikoja. Jokaisessa on oma viehätyksensä. Monien mielestä syksy ja talvi on liian synkkää aikaa ja se ajanjakso kestää tolkuttoman pitkään verrattuna kevääseen ja kesään. Jotenkin olen vain oppinut nauttimaan myös siitä pimeydestä. Johtuisiko se kynttilähulluudesta ? Vai siitä, että odottelen marraskuun alussa jo sitä hetkeä, milloin voin laittaa kotona joululaulut soimaan. Lokakuun sateet voivat masentaa, mutta niistä voi ottaa ilon irtu. Kaikkihan on aina pukeutumiskysymyksiä? Eikä mikään vaadi muuta kuin ripauksen mielikuvitusta ja rohkeaa seikkailumieltä. Kunnolla nautittu kesä antaa voimaa vuoteen. Pimeys ja kunnon talvi antavat odotuksen ihanasta ja valoisasta kesästä. Ja joka kerta se tulee nopeammin ja yllättäen. Parasta on sulat asfalttit ja uutuuttaan hohtavat tennarit. Kevät ilmassa tuoksuu ripaus kesästä. Nautitaan näistä vuodenajoista, olemme aika onnekkaita niiden suhteen.


FLOPIT

Väsymys (Laura)
Väsymys sana on jälleen saanut uuden merkityksen. Olen jopa nauranut ääneen, etten tiennyt parikymppisenä, että väsymystä voisi olla niin monenlaista laatuaan. Ja sitä, kuinka kokonaisvaltaista se onkaan. On itse aiheutettua väsymystä, vauva-arki väsymystä, päikkäriväsymystä, ruokaperäistä väsymystä, arki väsymystä. Arkeen palaminen on ollut ihanaa, mutta se väsymyksen määrä minkä se on tuonnut mukanaan, on ollut jotain ihan täysin uutta. Tiedän, että kaikki uuteen tottuminen vie aikaa ennen kuin kroppa tottuu, mutta toivon ettei se veisi kovin kauan. Olen onnekkaassa asemassa; minun kelloni ei soi viideltä, joten kerkeisin tekemään kaikki tarvittavat asiat ennen töihin lähtöä. Olen todennut jo tämän ensimmäisen päiväkotiviikon aikana, että kannattaa oma herätyskello laittaa soimaan paljon paljon aikaisemmin ennen taaperon herätyskelloa. Saa juoda kahvin rauhassa ja laittautua. On siis valmiina, kun patukka herää. Huh, arki väsyttää vaikka onkin ihanaa.


Pettymysten kesä (Tanja)
Kesä on kaikessa ihanuudessaan sisältänyt todella paljon surua, huolta ja pettymyksiä. Viimeisin tapahtui tällä viikolla, kun saimme tietää rv 8+0, että kovasti toivomamme raskaus olikin tuulimuna ja sen myötä sain heittää romukoppaan kaikki ensi vuodelle tekemäni suunnitelmat. Olin päättänyt aiemmin, että kirjoitan raskaudesta vasta joskus "varmoilla viikoilla", mutta nyt tuulimunauutisen myötä en kuitenkaan pystynyt jättämään aiheen käsittelyä, koska se on vienyt kaikki ajatukset ja energiani. Suru ja pettymys on ollut käsinkosketeltavaa. Ihana odotus otettiin meiltä kerta heitolla pois, kun alkuraskauden ultrassa näkyi vain tyhjä sikiöpussi. Raskausoireet ovat olleet tällä viikolla pahimmillaan ja tuntuu epäreilulta kärsiä kamalasta pahoinvoinnista ja samalla tietää, että kaikki on vain suurta huijausta. Uskon, että palaan aiheeseen vielä myöhemmin. Toivottavasti kaiken tämän kesän synkkyyden jälkeen tulisi pian taas hyviä uutisia, jotka kantaisivat loppuun asti ja ensi vuonna meidän perheessä iloittaisiin pienen nyytin syntymää.

Peruuntuneet suunnitelmat (Tanja)
Meidän perheen piti olla juuri nyt Kreikassa, mutta matka peruuntui tuulimunaan liittyvän verenvuotoriskin takia. Ihan kuin tuulimunaraskaus uutinen ei olisi harmittanut jo tarpeeksi. Toivottavasti matkavakuutus korvaisi peruuntuneen matkan ja voisimme ehkä myöhemmin syksyllä toteuttaa reissun jonnekin hieman lämpöisempään. Pojan piti mennä vasta joskus hamassa tulevaisuudessa päivähoitoon, mutta nyt suunnitelmat täytyy koota uudestaan. Palaanko tammikuussa töihin ja laitamme pojan hoitoon, vai jatkanko vielä hoitovapaalla? Vai pitäisikö hakea joustavaa kotihoidontukea ja tehdä 4 päiväistä työviikkoa, jotta pojan ei tarvitsisi olla niin paljon hoidossa? Niin paljon mielessä pyöriviä kysymyksiä, joista mikään ei tunnu hyvältä. Meidän toiveissahan oli saada toinen lapsi alkuvuoden puolella ja aluksi näyttikin siltä, koska laskettuaika olisi ollut maaliskuun lopuilla. Silloin kaikki olisi mennyt luontevasti omalla painollaan, nyt ei tunnu lainkaan siltä. Tiedän varsin hyvin, että elämää ei voi liiaksi suunnitella ja muutoksia voi tapahtua. Pahalta se silti tuntuu ja harmittaa. Ehkä täytyy antaa asioiden hautua hetken, onneksi mitään ei ole pakko päättää juuri nyt.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)