Topit&Flopit

Viime viikko onkin ollut varsinaista päivien laskemista. Molemmissa perheissä alkoi perjantaina perheen yhteinen kesäloma. Harmillisesti meidän Tanjan kanssa suunnittelema rantapäivä ja kyläilypäivä menivät pipariksi poikien sairastaessa koko viikon. Meillä nenä vuotaa edelleen ja köhä on ikävä vaivaa, mutta yritämme olla välittämättä siitä. Muuten poika jaksaa touhuta päivät ja kävelee koko ajan pidempiä matkoja ilman tukea kuin vanha tekijä. Kesälomalla tuntuu, että ei halua olla koko ajan puhelin kädessä, joten some-päivitykset eivät ole niin tiheitä kuin normaalisti.  Älkää siis ihmetelkö, lomalla on kiva olla välillä ilman puhelinta.  Ohessa kuitenkin Topit&Flopit.
Blogimme pitää pientä kesälomaa. Julkaisuja tulee hieman harvemmin kuin normaalisti neljän seuraavan viikon ajan.


TOPIT

Tammerfest (Laura)
Perjantaina saimme vähän äiti ja isä aikaa ja suuntasimme Tampereelle Tammerfesteille. Nykyään ei ole kauheaa intoa lähteä seikkailemaan festareille, mutta kaupunkifestarit ja majoitus oli oikein oiva mahdollisuus. Olemme molemmat aikoinaan käyneet katsomassa Tiktakia ja nyt siihen oli myös mahdollisuus, joten ostimme jo keväällä liput perjantaille. Vaikka ukkoskuurot pyyhkivät välillä Tampereen yltä, ei se menoa haitannut. Oli ihana viettää aikaa ystävien kanssa. Alkuyön kaatosade kasteli täysin meidät, mutta olipahan nostalgista juosta paljain jaloin lämpimässä kesäsateessa. Muutama juotu viinilasi muistutteli aamulla itsestään, mutta muuten fiilis oli loistava. Oli ihana palata lasten luokse mökille ja jatkaa aurinkoista päivää leikkien ja uiden. Aina näissä hetkissä muistaa sen, kuinka on todella tärkeää ottaa välillä hetki kahdestaan. Arki tuntuu taas niiden jälkeen mahtavalta.


Kesäloman alkaminen (Tanja)
Miehellä alkoi perjantaina  kesäloma ja sen myötä saadaankin viettää ihanaa perheaikaa seuraavat neljä viikkoa. Ihanaa luksusta! Ensimmäiselle viikolle ei ole vielä suurempia suunnitelmia, mutta loppu lomalle onkin vähän vahingossa kertynyt kaikenlaista puuhaa, mikä on todella tervetullutta. Näin lapsen kanssa kotona ollessa saan viettää aikaa kotosalla ihan tarpeeksi, joten lomalla on kiva irtaantua arjesta ja lähteä vähän muihin ympäristöihin. Huomenna lähden tyttöjen päiväreissulle Tallinnaan ja loppu viikosta on tiedossa muutamat  syntymäpäivät. Sitten onkin ainakin mökkeilyä, mummilareissua, Kreikan matka ja Turun vierailu. Katsotaan mitä muuta vielä keksimme loman aikana. Seuraavan kuukauden aikana on kuitenkin tarkoituksena nauttia ihanasta säästä ja perheen kanssa olemisesta ja jättää muut arkiset jutut vähemmälle. Ihana kuukausi siis edessä.

FLOPIT

Sairastelu lomalla (Laura)
Helteet hellii ja ukkoset paukkuu. Kuulostaa ihan parhaimmalta lomalta, mitä minulle voisi tulla. Ainut pieni miinus on ollut patukan sairastelu. Nyt viikon ajan hän on sairastanut pientä flunssaa. Ikävän sairastelusta tekee se, ettei se oikein tahdo tulla kunnolla päälle. Nenä vuotaa ja yskittää, mutta siinä se. Hillittömiä itkukohtauksia on tullut muutamana yönä ja olemmekin antaneet yötä vasten patukalle lääkettä. Huomasin myös, että hänelle on tulossa lisää hampaita, mikä varmasti osittain myös vaikuttaa sairasteluun. Harmittaa, kun joutuu paljon pohtimaan ulkona olemista, saati sitten uimista ja saunomista. En kuitenkaan ole koko päivää enää vietttänyt sisällä, koska tuntuu, että myös patukka kaipaa ulkoilua. Sisällä hän selvästi tylsistyy. En ole myöskään huomannut, että tauti siitä pahenisi, joten olemme hyvillä mielin leikkineet ulkona. Toivottavasti koko perheen yhteinen loma ei menisi sairastaessa. Ja toivon myös, että patukka tervehtyisi päiväkodin aloitukseen mennesssä. Koska sittenhän vasta se sairastelu alkaa oikein kunnolla tai näin olen ainakin kuullut.


Lapsen sairastelu (Tanja)
Lapsi on ollut viimeisen viikon jo todella kipeä ja se on aiheuttanut huolta meissä vanhemmissa. Sairastelu alkoi ensin kolmen päivän korkealla kuumeella ja lievällä yskällä. Yskä paheni päivä päivältä ja kuumeen laskettua yskä onkin pahentunut huomattavasti. Meillä on jo keväästä asti ollut käytössä tarvittaessa otettava keuhkoja avaava lääke, joka on tällä viikolla ollut todellinen pelastus. Yskäkohtaukset voivat pahimmillaan jatkua muutaman tunnin ja niihin liittyy liman oksentamista, tällöin makuuasentoon meneminen ei tule kuuloonkaan. Tietenkin nämä yskäkohtaukset pahentuvat aina iltaisin, kun poika on valmis unille. Eilisilta oli pojan voinnin osalta kamala ja jouduimme jo soittamaan päivystykseen, olisiko pian syytä mennä näyttämään poikaa lääkärille. Onneksi lääkkeen, höyryhengityksen, ulkoilun ja sylissä kohoasennossa nukkumisen myötä tikahduttava yskä vihdoin parin tunnin päästä hellitti ja loppu yö meni hyvin. Itsellä on ollut vaikeaa katsoa vierestä pojan tukalaa oloa, etenkin kun nyt viikonloppuna kaiken kovan yskimisen ja hengen rohinan ja vinkumisen lisäksi poitsulla on alkanut paha nuha, joka vetää jo valmiiksi huonosti hengittävän lapsen aiempaa tukkoiseksi. Tänä aamuna poika on jo hieman virkeämpi ja toivommekin kovasti, että sairastelu alkaisi vihdoin helpottaa.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)