Topit & Flopit

Blogissa on tällä viikolla vallinnut syvä hiljaisuus ja sille on ollut hyvä syy. Lomaa ei vaan millään malta viettää koneen äärellä istuen, kun säät hellivät ja mukavaa tekemistä riittää päivä toisensa jälkeen. Toisaalta Tanjan mielen on vallannut tällä viikolla murheet, jotka ovat vieneet pois kirjoitufiilistä, silloin on vain parempi antaa olla ja odottaa parempaa hetkeä. Vielä elokuun alku mennään verkkaisemmalla postaustahdilla, mutta eiköhän sitten palata entiseen rytmiin.  Tässä kuussa jää perinteinen Miksi-postauskin väliin, mutta niihin ehdimme palata hieman syksymmälläkin. Tässä kuitenkin tämän viikon topit & flopit.

FLOPITElämän nurjat puolet (Tanja)
Koen, että  elämä on pääsääntöisesti kohdellut minua ja perhettäni hyvin, mutta tällä viikolla saimme taas ikävällä tavalla muistutuksen elämän kääntöpuolista. Siitä, miten kaikki voi muuttua hetkessä ja odottamaton voi väijyä ketä tahansa nurkan takana. Niissä hetkissä elämä tuntuu epäreilulta ja kohtuuttomalta, miksi juuri näin piti käydä. Sitä aina toivoo, että oma perhe ja lähipiiri säästyisi kaikelta mailman ikävyydeltä, mutta silti tuskaisen hyvin tiedostaa sen, että ne ikävät asiat tapahtuvat aina jollekin. Jonkun toisen lapselle, läheiselle, rakkaalle ja se tekee kipeää. Joskus se voi kolahtaa omalle kohdalle tai omaan lähipiiriin, kuten nyt kävi. En voi enempää avata mistä on kyse, mutta pelko ja huoli ovat olleet vahvasti läsnä viime päivissämme. Koko ajan toivomme asioiden muuttuvan paremmaksi ja onneksi on olemassa toivo, jonka varassa jatketaan eteen päin. Ollaan siis onnellisia rakkaista ihmisistämme, elämästä ja terveydestä, mikään kun ei tässä elämässä ole itsestään selvää.

Huonot yöunet (Laura)
Rakastan kesää ja joka vuotista kevättä, joka enteilee tulevasta lämmöstä ja vihreydestä. Tämän vuoden kesä on ollut ihan mieletön. Olenkin monesti kiitellyt, että olen juuri tämän kesän saanut olla patukan kanssa kotona. En ole koskaan ollut pahoillani lämmöstä, ja olen se porukan tyyppi, joka ei harmittele hellerajan yläpuolella olevia lämpötiloja. Nyt olen kuitenkin joutunut jo itsekin hieman valittamaan kuumuudesta. Yöunet ovat joka tapauksessa vielä kortilla eikä yöllinen trooppista ilmastoa lähentelevä nukkumisympäristö yhtään auta asiaa. Patukka on oppinut kävelemään ja haluaisi päästä liikkeelle heti, kun hän vaan herää. Kellonajalla tai huoneen valoisuudella ei ole merkitystä. Kuumuus tuntuu herättävän herraa jatkuvasti eikä rauhoittelu auta. Viime yön valvoin tunnin hänen kanssaan ja yritin kaikin keinoin saada hänet takaisin uneen. Olemme joutuneet hänet ottamaan monena yönä viereen nukkumaan, mutta kotona yritän tätä välttää. Oli iso taisto saada hänet nukkumaan omassa sängyssään, joten mieluummin valvon nyt kuin käyn sen saman taiston jossain vaiheessa uudestaan. Yölliset korkeat lämpötilat ovat kuulemma ohi tämän viikon jälkeen, joten toivoa on. Päiväkotiarki saataisiin ehkä pyörimään kunnon yöunilla.

TOPIT


Lomafiilis (Tanja)
Miehen ensimmäinen lomaviikko takana ja oi että, miten ihanaa on ollut uppoutua kiireettömään lomafiilikseen. Viikkoon on mahtunut päiväretki Tallinnaan, vierailua ystävien luona, päivä Suomenlinnassa, paljon ulkona syömistä, päiväunia, lepoa ja perheen seurasta nauttimista. On se vaan niin erilaista olla arkena kotona yhdessä miehen kanssa, kun saa apukäsiä pojan hoitamisessa ja tietenkin seuraa kaikkeen mukavaan tekemiseen. Ensimmäinen lomaviikko on menty melko extrempore- meiningillä ja ensi viikosta alkaa sitten etukäteen suunniteltujen lomajuttujen toteuttaminen. Vielä kolme ihanaa viikko edessä, enkä edes halua ajatella, millaista paluu arkeen elokuun loppupuolella on. Mutta onneksi sitä ei vielä tarvitse miettiä, nyt lomaillaan ja nautitaan elämästä.

Syntymäpäivä (Laura)
Ja niinhän se päivä tuli. Siitä on nyt suunnilleen vuosi, kun kannoimme rakkaan tuhisevan ryttynaaman kotiin. Oli hieman haikeaakin palata ajassa taaksepäin ja miettiä sitä kaikkea tunneskaalaa, minkä patukan syntymä toi tullessaan. Minulla on ollut aivan ihana vuosi ja tunnekin olevani valmis työelämään. Viikon päästä alkaa päiväkoti eikä minulle ole tullut epäilyksen fiiliksiä (joidenkin mielestä) aikaisesta päiväkodin aloituksesta. Olen enemminkin vain saanut varmistusta sille, että nyt on patukan hyvä mennä päiväkotiin. Hän on rohkea tutustuja, joka tykkää muista lapsista. Hän on kovin kiinnostunut autoista, eläimistä, musiikista ja vesileikeistä. Hän on ikiliikkuja, jolla on pohjaton kaivo ruuan suhteen. Hän osaa sanoa päivää, vilkuttaa, seisoa, kävellä ja näyttää vahvasti oman tahtonsa. On huikeaa, kuinka vuoteen mahtuu niin monen monta kehitysvaihetta. Kuinka sitä tulikin päiviteltyä lenkeillä jos jonkinlaista vaihetta. Hirveästi on opittu uutta ja mitä kaikkea onkaan vielä edessä. Elämä on ihanaa!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)