Topit & Flopit

Helteet eivät suoranaisesti houkuttele koneen äärelle istumaan, joten siksi pääsette lukemaan tämän viikon toppeja & floppeja vasta näin sunnuntaina.

Hemmottelupaketin arvontaan osallistuminen päättyi torstaina ja perjantaina arvoimme onnekkaan voittajan lukuisten osallistujien joukosta. Arpaonni suosi tällä kertaa blogissa osallistunutta Mama Linaa, johon olemmekin olleet sähköpostitse yhteydessä voitosta. Oikein paljon onnea voittajalle ja kaikille suuri kiitos osallistumisesta!

FLOPIT


Koiraton koti (Tanja)
Teema jäljittelee hieman viime viikkoista, mutta tämä on ehdottomasti ollut meidän tämän viikon suurin ja hankalin asia, joka on aiheuttanut surua ja luopumisen tuskaa koko perheelle. Keskiviikkona oli aika päästää rakas koiramummomme vihreämmille metsästysmaille ja tuntui, että se repi sydämeni tuhansiksi palasiksi. Jokainen lemmikistä joskus luopumaan joutunut tietää, millaista surua se aiheuttaa ja se onkin yksi eniten tuskaa aiheuttavista rakkauden teoista, joita olen itse joutunut koskaan tekemään. Niin paljon kuin koirat ovat elämääni tuoneetkin iloa, onnea ja ihanaa tekemistä, niin silti tällä hetkellä minusta tuntuu, etten halua enää ottaa uutta lemmikkiä. Olen teini-iästä asti ollut koiranomistaja ja nyt tämä uusi elämänvaihe tuntuu kaikesta surusta, ikävästä ja haikeudesta huolimatta ihan hyvältä vaihtoehdolta. Kiitos ihanalle koiramummolle melkein kymmenestä yhteisestä vuodesta, pian pääset nukkumaan ikiunta kirsikkapuun juurelle. Joku kaunis päivä me vielä nähdään.

Puuttuva aurinkopurje (Laura)
Olemme mieheni kanssa jo pitkään puhuneet terassimme varjostamisesta. Ulkona ei voi näillä helteillä istua tai olla millään ilveellä. Aurinko porottaa koko päivän suoraan terasillemme. Nyt kun tuuletkin ovat nollassa, on sisällä olo ikävä kyllä, paras vaihtoehto. Puhuimme jo toukokuussa, että meidän täytyy käydä hakemassa terassin päälle aurinkopurje, joka suojaa osittain terassilla ollessa auringolta. Huomenna on pakko ottaa auto alle ja käydä sellainen ostamassa. Ei ole mitään järkeä istua näillä keleillä sisällä. Ihana olisi ottaa kirja käteen, laittaa patukka kahluualtaaseen ja nauttia kesästä.

TOPIT


Ne pienet jutut (Tanja)
Tällä viikolla olen nauttinut miljoonista pienistä jutuista, jotka ovat tehneet kaiken surun keskellä minut kuitenkin onnelliseksi. Elämä jatkuu ja ihanaa niin. Olen nauttinut lukemisesta ja yöpöydälläni onkin miljoona aloitettua kirjaa, koska eri päivät vaativat erilaiseen fiilikseen sopivaa lukemista. Olen nauttinut myös Lauran ja hänen pojan seurasta, ihanista hellepäivistä, jäätelöstä ja viikonloppuna myöhäisistä aamuista. Olen nauttinut lenkkeilystä ja salitreeneistä, rakkaasta perheestäni ja hyvästä ruuasta. Loman suunnittelu on saanut vatsani kirpistelemään onnesta, enää viisi päivää ja sitten saamme viettää kuukauden perheaikaa, kaikkea kivaa tehden. Ihania asioita on ollut viikko pullollaan ja arki saa jatkuvasti hymyn huulilleni, voiko elämä tosiaan olla näin kivaa.

Tulevaisuuden suunnitelmat (Laura)

Joskus silloin nuorena ajattelin, että kun täyttää kolmekymmentä on elämän kaikki valinnat tehty ja sillä polulla mennään loppuelämä. Eli et ole päässyt edes puoleen väliin elämääsi ja olet jo suuntasi valinnut. Onneksi olen huomannut aikuistuessani, että tämä ei todellakaan mene niin. Äitiysloman aikana olen saanut paljon aikaa miettiä tulevaisuutta ja unelmiani. Kovasti olen saanut tukea ja kannustusta Tanjalta ja olenkin rohkeasti miettinyt, mitä se tulevaisuus voisikin tuoda tullessaan. Unelmia ja haaveita ei saisi heittää romukoppaan pelkästään siksi, että suunnitelmat eivät menesi "normaalilla" tavalla. Askel keveni huomattavasti, kun järkeisti asioita halun mukaan eikä järjellä. Joskus uskallus on vaan pienen töytäisyn päässä ja syksyyn tähtäänkin ihan uusin silmin.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)