Topit & Flopit


Blogissamme ja Vain äitien jutut -instassa on käynnissä 12.7.2018 asti arvonta, josta voit voittaa kuvassa olevan ihanan hemmottelupaketin. Käythän osallistumassa arvontaan täältä!

Tänään on luvassa ihana päivä, kun lähdemme Lauran kanssa viettämään äitien vapaailtaa yöpymällä ihanassa hotellissa Helsingissä. Luvassa siis paljon höpöttelyä, naurua, hyvää ruokaa, viiniä, pitkät unet hotellin pehmeissä lakanoissa ja täydellinen buffetaamiainen. Mitä muuta sitä voisi omalta-ajaltansa toivoa? Ennen vapaalle heittäytymistä on kuitenkin aika miettiä kuluneen viikon toppeja & floppeja.

FLOPITKoiramummon kunnon huonontuminen (Tanja)
Pian jo 10- vuotta täyttävä koiramummomme on jo pidemmän aikaa kärsinyt nivelrikon aiheuttamasta särystä, sekä selässä olevasta kipuilusta. Nyt muutama viime kuukausi on menty kipulääkkeiden voimilla ja pari viikkoa sitten jouduimme nostamaan hermosärkyyn tarkoitetun kolmiolääkkeen annostusta, koska selkäsäryt eivät tuntuneet pysyvän aisoissa. Olemme jo pitkään tiedostaneet, että mummon aika alkaa olla vähissä ja koko ajan on eletty päivä kerrallaan, koiran vointia ja mielialaa tarkasti seuraten. Koiruus on aina ollut todella kova liikkumaan ja lähdössä aina innossaan lenkille. Kaksi viikkoa sitten kipulääkeannostusta nostaessamme teimme päätöksen, että tästä ei enää lääkitystä lisätä ja katsotaan, miten kauan mummeli pysyy tarpeeksi kivottomana kyseisellä lääkeannostuksella. Eilen läksimme pienelle lenkille, josta jouduimme kuitenkin palaamaan melko pian jo kotiin, koska mummeli ontui oikeaa etujalkaa ja kävely oli muutenkin hankalan näköistä. Nyt olemme sitten rankan päätöksen edessä, joka jo tavallaan tehtiin eilen, mutta mieleni sotii sitä vastaan koko ajan. Tuntuu niin väärältä nukuttaa mummeli ikiuneen, koska kotona se on todella pirteä ja tyytyväisen oloinen koira, mutta lenkillä kivut tulevat selkeästi esille. Vaihtoehtona ei kuitenkaan ole lenkkien pois jättäminen, koska tälle koiralle lenkkeily on elämääkin tärkeämpi asia. Se jää aina surullisena kotiin, jos emme pysty ottamaan sitä mukaan lenkille ja jo yhdestä lepopäivästä mummelista tulee todella levoton. Maanantaina pitäisi varata aika eläinlääkärille, mutta ihan kamalalta se tuntuu. Koiran vointi vaihtelee päivien mukaan ja todella huonoa päivää voi seurata paljon parempi päivä. Sen takia mieleni epäröi ja kyseenalaistaa päätöstämme, onko vielä ihan pakko. Luopumisen tuska on lemmikkien kohdalla jotain aivan järkyttävää, mutta joskus se raskas päätös on tehtävä. Ennemmin hieman etukäteen kuin liian myöhään.

TOPIT


Elokuun matka Kreikkaan (Tanja)
Varasimme eilen illalla matkan Kreikkaan elokuulle ja olen siitä niin innoissani. Meillä kävi todella hyvä tuuri ja löysimme 5 tähden hotellin suht edulliseen hintaan. Olemme aiemmin jo käyneet Kreetalla vuonna 2011, mutta tällä kerralla menemme toiseen päähän saarta. Lapsen myötä matkustamisen kriteerit ovat muuttuneet melkoisesti. Aiemmin olemme halunneet ehdottomasti valita aina uusia maita ja kohteita, mutta enää se ei tunnu niin tärkeältä. Tärkeintä on päästä yhdessä nauttimaan leppoisasta ajasta, lämmöstä ja hyvästä ruuasta. Olemme käyneet aiemmin Kreikassa kolme kertaa ja joka kerta viihdytty erinomaisesti. Nyt pääsemme vieläpä ihan luksushotelliin, mikä on pienen lapsen kanssa ihanaa, koska hotellilla tulee vietettyä enemmän aikaa kuin aiemmin aikuisten reissuilla. Neljän tunnin lentomatka tuntuu myös edellisen Thaimaan matkan jälkeen todella lyhyeltä, joten siitäkään ei tarvitse stressata, vaikka poika on nyt ruennut liikkumaan aiempaa enemmän. On ihan huippua, että tämä on jo toinen matkamme pojan kanssa. Ennen pojan syntymää mietin kovasti, miten matkustaminen pienen lapsen kanssa onnistuu ja voimmeko edelleen jatkaa meille niin tärkeää matkustamista entiseen tahtiin. Thaimaan matka kuitenkin osoitti sen, että lapsen kanssa matkustaminen onnistuu siinä kuin ilman lastakin. Erilaista se on, mutta täysin mahdollista ja mukavaa. Ihanaa odotettavaa siis tiedossa. Postauksen kuvat ovat edelliseltä Kreetan matkaltamme.

Urheilukipinä ja uudet juoksukengät
Koska elämämme on tällä hetkellä hyvin onnellista ja tasaista, on arjen pienet ilot korostuneet. Olimme eilen Tanjan kanssa kaupoilla ja muutaman kaupan jälkeen löysin itselleni uudet kengät. Olen jo pitkään haaveillut uusista lenkkeilykengistä. Vanhat pelaajaurani vammat alkoivat muistuttelemaan ja loppuraskauden selkäongelmat alkoivat vaivata jälleen. Osaan jo nämä vaivat pitkälti yhdistää kuluneisiin kenkiin. Olen tällä viikolla lenkkeillyt ahkerasti, mutta eilinen lenkki oli ihan omaa luokkaansa uusilla kengillä. Askel tuntui kevyeltä ja kuulokkeissa pauhasi Unelmaduunareiden podcastit. Ehkä se liikunnan kipinä alkaa oikeasti nostaa päätänsä. Patukan syntymän jälkeen olen lenkkeilyt enemmän kuin koskaan urheilu-urani jälkeen, ainakin askelmäärällisesti. Olemme jo sopineet Tanjan kanssa menevämme ryhmäliikuntatunnille. Tiedän saavani enemmän itsestäni irti, kun läsnä on joku "piiskuri". Fiilis rankan tunnin jälkeen on eufoorinen. Sitä odotellessa!

Kirppisintoilija
On mennyt tovi, kun olen viimeksi vieraillut kirppiksellä. Viime viikolla ajattelin hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Vierailin siis lastenvaatekirppiksellä ja kävelimme sieltä mieheni kanssa kotiin. Olen ennen ollut erittäin skeptinen kirppiksien suhteen. En ole koskaan osannut niitä arvostaa enkä niistä ole koskaan mitään löytänyt. Nyt lapsen myötä olen ottanut asiakseni vierailla kirppiksillä. Olen ottanut selvää, mitkä kirppikset ovat parhaita lastenvaatekirppiksiä, missä myydään hyvä laatuista tavaraa ja missä kannattaa astiakeräilijöiden vierailla. Hieman pitää olla intoa lähteä merta edemmäs kalaan, mutta palkintona voi olla muhkeakin saalis. Instan puolelle esittelinkin hieman löytäjäni. Mutta parhain löytö oli muutamat P.oP:in paidat muutamalla eurolla ja P.o.P:in välikausitakki 7€. Jos vielä löytäisin sellaisen kirppiksen, mistä löytyisi laadukkaita aikuisten vaatteita kirppishinnoin.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)