Viikon topit & flopit


Tuntuu, että takatalvi on yllättänyt meidät. Ainakin täällä itäisemmässä Suomessa on satanut jopa rakeita ja halla on vieraillut mansikkamaalla öisin. Lapsi kulkee nurmikolla ja hiekkalaatikolla softshell- haalarissa, tumput käsissään ja toppatöppöset jalkoja lämmittämässä. Pessimistit povaavat, että kesä oli sitten tässä, itse en ihan noin negatiiviseen ajatusmalliin halua vielä kallistua.
Babysits- arvonta on päättynyt ja onnekkaat voittajat on arvottu instan puolella. Onnea vielä heille ja kiitos kaikille osallistuneille. Nyt on aika siirtyä kuluneen viikon toppeihin ja floppeihin. Koska elämä tuntuu olevan pääsääntöisesti aika kivaa ja floppeja on ikävä keksimällä keksiä, mikäli niitä ei tosiaan meinaa olla, niin mennään taas toppi voittoisella linjalla.

TopitReissu mummilaan (Tanja)
Lapsen kanssa kotona olemisessa yksi parhaista asioista on se, että on vapaa lähes milloin vain lähtemään reissuun, jos mieli vaan tekee. Lähdettiinkin keskiviikkona Itä-Suomeen minun vanhempieni luokse kyläilemään ja ollaan täällä sillä fiiliksellä, että ollaan niin kauan kuin viihdytään. Vähän tuo kylmä ilma on harmittanut, täällä maaseudulla kun parasta on juurikin ulkona oleminen ja nyt tuon pikku-ukon kanssa ei ihan hirveän pitkiä aikoja voi nurmikolla tai hiekkalaatikolla oleskella. Ihanaa ja rentouttavaa täällä oleminen kuitenkin on. Lapsi saa nauttia isovanhempien ja muiden sukulaisten jakamattomasta huomiosta ja itse saa vähän irtautua omista arkikuvioista. Tulomatka tänne sujui ihan super hyvin, vaikka matkaa on lähes 500km. Poika on nyt liikkumisen myötä alkanut huonommin viihtymään turvaistuimessa tai rattaissa, joten olin henkisesti valmistautunut siihen, että pysähdyksiä tullaan tekemään useita. Toisin kuitenkin kävi, selvittiin yhden pysähdyksen taktiikalla ja oltiin perillä 6 tunnin päästä startista. Saas nähdä kuinka kauan viihdytään mummilassa, veikkaan, että jossain vaiheessa ensi viikkoa otetaan suunta kohti pääkaupunkiseutua.


Blogi pääsi top-20- listalle blogit.fi- sivuston perhekategoriassa! (Tanja ja Laura)
Ollaan kirjoitettu blogia nyt 4 kuukautta ja meidän yksi, hassu tavoite oli päästä blogit.fi- sivuston perhekategorian top-20 listalle. Tällä viikolla tuo tavoite toteutui ja voi miten innoissaan me ollaan oltukaan. En olisi ikinä blogian aloittaessa uskonut, miten älyttömän kivaa puuhaa tämän blogin kirjoittaminen on. Parasta tietysti on se, että pieni lukijakunta on löytänyt meidät ja viihtyy juttujemme parissa viikosta toiseen. Tästä on hyvä jatkaa eteen päin. Kiitos ihanat lukijamme!

Mökkikausi (Laura)
Olen saanut pienestä pitäen elää mökkielämää. Minun ja mieheni vanhemmilla on mökit. Molemmat mökit sijaitsevat suosituilla mökkipaikkakunnilla, jotka oikeastaan herää eloon aina kesäksi. Väkiluku saattaa kasvaa monta kymmentä prosenttia ja parkkipaikat täyttyvät autoista. Mökit sijaitsevat järvenrannalla, mökeiltä löytyy sähköt ja rannassa on parkissa moottorivene. Toisella mökillä on mahdollisuus vierailla ympärivuoden ja siellä on myös juokseva vesi. Toinen mökki on ihan kesämökki. Toinen mökeistä on lännessä ja toinen on idässä. Vaikka mökkeily jatkuu osittain läpi vuoden, on kesä sitä aikaa, kun voi sanoa mökkikauden alkaneen. Mökkeily on meille perheenä tärkeää, ja viihdymme mökillä aina, kun siihen on mahdollisuus. Onkin ollut ihana tänä vuonna, että mökillä on voinut viettää aikaa ennen virallisen kauden alkua ja nauttia lämmöstä.

Flopit


Lomaton ensimmäinen kesä (Laura)
Voisi sanoa,että tuleva kesä on meidän perheen ensimmäinen yhteinen kesä patukan syntymän jälkeen. Vaikka patukka syntyikin kesällä, ei yhteistä lomaa enää ollut. Mieheni lomat sulivat odotellessa, ja loma loppuikin sopivasti, kun pääsimme sairaalasta kotiin. Mieheni vaihtoi talvella työpaikkaa, eikä hänellä siitä johtuen ole kuin muutama lomapäivä tänä kesänä. Kesämme yhteiset hetket pitkälti painottuvat viikonloppuihin ja yritämme niiden aikana lomailla ja olla mökillä mahdollisimman paljon. Onneksi meillä on kuitenkin kesän aikana mahdollisuus olla viikon ajan yhdessä lomalla. Näin siis siksi, että olen virallisesti jo palannut heinäkuussa töihin, ja olen heinäkuun vuosilomalla. Tämä mahdollistaa sen, että patukan isä voi tuon ajan olla myös kotona, isyyslomalla. Onneksi saimme tämän järjestettyä, jotta voimme viettää edes vähän aikaa yhdessä lomaa. 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)