Topit&Flopit

Yleensä julkaisemme viikon Topit&Flopit lauantaisin, mutta nyt juhannuksen vieton vuoksi, otimme tahoillamme rennosti ja lykkäsimme julkaisu ajankohdan sunnuntaille. Viikko on mennyt rentoutuessa ja kesästä nauttien. Tuntuu, että floppien kirjoittaminen on välillä haastavaa, koska aiheita floppeihin ei yksinkertaisesti ole. Joskus taas on niitä hetkiä, kun floppeja on enemmäkin viikon aikana. Siispä tällä viikolla flopit ovat Lauran käsialaa, koska Tanjalla ei floppeja tälle viikolle ole. Alla siis viime viikon kuulumisia.


TOPIT

Kesäloma (Laura)
Nyt voi sanoa, että äitiysloma on virallisesti ohi. Kotihoidontuki tosin lakkaa vasta vähän myöhemmin, mutta olen virallisesti jo vuosilomalla. Mieheni pitää vielä toisen pätkän isyyslomaa loppukesästä ( niinkuin olen jo tainnut monta kertaa täälläkin siitä mainita), ja siihen päättyy toistaiseksi Kelan tukien kanssa säätäminen. Alkaa taaperoaika ja päiväkotiarki. Nyt olen kuitenkin innoissani. Sekä oikeasta lomasta, mutta myös normaaliin palautuvasta taloustilanteesta. Kesällä on kaikki viikonloput täynnä ohjelmaa. On häitä, rippijuhlia, 1.v synttäreitä, festareita ja mökkeilyä. On aikuisten aikaa ja perheen yhteisiä retkiä. Kilometrejä ja muistoja kertyy. Patukan ensimmäisestä kesästä ei ainakaan puutu tapahtumia. Sain myös Tanjalta viestin, joka piristi mieltä. Meillä on tulossa tyttöjenilta, johon sisältyy vaikka mitä kivaa. Ja kirsikkana kakun päällä hotelliyö, hyvät yöunet ja hotelliaamiainen. Maltan tuskin odottaa!


Kaupunkijuhannus (Tanja)
Takana on mitä mahtavin ja energisoivin juhannus, ihan vaan kotosalla. Miehellä oli pitkästä aikaa neljä päivää vapaata ja se on tuntunut kuin minilomalta. Juhannus on luonut tunteen kiireettömyydestä ja näinpä ollaan maltettu ottaa rauhallisesti koko pidennetyn viikonlopun ajan. On nukuttu pitkään, grillattu, urheiltu ja ulkoiltu, katsottu netflixistä sarjoja, vietetty perheaikaa, saunottu ja herkuteltu. Aivan täydellinen juhannus ja täysin ilman stressiä ja suorittamista.

Kenen kotona Ruotsi (Tanja)
Viime postauksessani mainitsin, kuinka en seuraa tällä hetkellä mitään sarjaa telkkarista. Tänään kuitenkin huomasin, että Avalta tulee Kenen kotona Ruotsi ja olen taas ihan koukussa! Harvat telkkariohjelmat saavat minut lumoihinsa, mutta Kenen kotona on yksi niistä. Rakastin Suomen versiota ja niin rakastan tätäkin. Ohjelmassa pääsee kurkistamaan toinen toista upeampia koteja ja arvuuttelemaan, kuka missäkin kodissa asuu. Vielä en ole kertaakaan onnistunut yhdistämään kaikkia asukkaita ja koteja oikein, mutta ehkä vielä joskus. Otan arvailun välillä melko tosissani ja kerran olisin ollut oikeassa, jos en olisi viime sekunnilla vaihtanut mielipidettäni järkeilyjen perusteella. Ohjelmaa katsoessa iskee pienoinen asuntokateus ja mieletön sisustusvimma. Jos siis pidät kauniista kodeista ja  kaipaat jotain katsottavaa, niin suosittelen etsimään Katsomosta nämä jaksot!


FLOPIT


Kesäflunssa (Laura)
Juuri sopivasti juhannukseksi sain keksittyä itselleni jostain flunssan. Lähtöä edeltävä päivä meni flunssaa ennakoivissa tunnelmissa. Hengästyin ihan pienestä ja portaiden ramppaaminen kasseja pakatessa tuntui treenisuoritukselta. Paita hiestä märkänä sain pakattua patukan isosisaruksen kassin vartissa matkaan, jotta se odottaisi toisella mökillä tänään sinne saapuessamme. Toivon todella, etten ole tätä flunssaa tartuttanut patukkaan. On ollut todella huono-olo, vaikka ei kuumetta tai normaaliin sairastamiseen kuuluvaa kolotusta ole ollutkaan. Kävin ennen automatkaa hakemassa apteekista flunssan karkotus lääkkeet, ja lähdin matkaan 30€ köyhempänä. Ehkä siitä oli jotain hyötyä, koska nyt olen jo tervehtymään päin.

Soitto myrkytystietokeskukseen (Laura)
Selvisimme onneksi tästäkin tapahtumasta säikähdyksellä viime viikonloppuna. Olin jo kerennyt siinä vaiheessa kirjoittamaan viime viikon Topit&Flopit, joten siksi tämä tulee tämän viikon T&F. Istuin järvipatiolla tekemässä päivälliselle salaattia ja patukka istui jaloissani syöden naksuja. Multitaskasin, katsoin samalla myös Islannin jalkapallo-ottelua. Mieheni oli samaan aikaan nukkumassa sisällä päiväunia. Olin antamassa patukalle lisää naksuja, kun huomasin hänen syövän jotain vihreää. Hän söi hyttyssavua. Minulla ei ollut minkäänlaista mielikuvaa siitä, kuinka paljon hän oli kerennyt sitä syömään. Paniikissa lähdin juoksemaan sisälle. Mieheni yritti saada putsattua patukan suuta samalla minun soittaessa myrkytystietokeskukseen. Maailman vetelin ja hitain virkailija totesi samantien, että suun putsaus ja huuhtelu pitäisi riittää. Hän varmasti kuuli huolen äänessäni ja tarkisti vielä eri tietokannasta. OFF:n hyttysavukiehkuroita pitäisi syödä kilon verran, että niistä olisi vaaraa. Huokasimme helpotuksesta. Naureskelin jälkikäteen; kuka edes pystyisi syömään hyttyssavuja sen verran, varsinkaan pieni lapsi. Tämä taas muistutuksena siitä, että tällä hetkellä kaikki menee oikeasti suuhun ja todella nopeasti.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)