Päiväretkellä Porvoossa


Teimme muutama viikko sitten retken Porvooseen patukan, mieheni ja siskoni kanssa. Olen itse käynyt Porvoossa kerran aikaisemmin, ja sekin oli ala-asteen luokkaretki. Tästä syystä muistot Porvoosta ovat hyvin huterat sekä suppeat. Tuolla reissulla kävimme Brunbergin tehtaalla ja taisimme ajaa keskustan läpi. Nyt tarkoitus oli tutustua vanhaan kaupunkiin ja kävellä joenrantaa pitkin.
Olemme ostaneet juuri uuden auton, ja matkustusmukavuus autossa on ihan omaa luokkaansa. Tummenetut takalasit, automaattinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, langaton yhteys puhelimeen ja valinnnanvapaus musiikin suhteen ovat olleet uutta luksusta meidän perheelle. Tästä johtuen valitsimme ajallisesti pidemmän reitin ( patukan päikkärit osuivat myös samaan ajankohtaan) ja kiertelimme vanhaa Porvoontietä perille. Tie oli kunnon tunnelman kohottaja vanhoine taloineen ja peltoineen. Tuli olo, että olisi  jossain ihan muualla kuin pääkaupunkiseuden kupeessa. Jätimme auton parkkiin vanhan kaupunkin kupeeseen ja lähdimme tutustumaan vanhaan Porvooseen kävellen.


Porvoossa on kyllä tunnelmaa. Ihanat mukulakivikadut, vanhat rakennukset sekä joenranta tuovat säväyksen muinaisesta ajasta. Kirkko sijaitsee keskellä vanhaa Porvoota ja on mäen pääällä. Kivikkoisen ja aika jyrkän nousun takia jätimme kirkkoon tutustumisen toiseen kertaan. Ihmettelimme myös, kuinka pieniä ja kapeita katuja pitkin mahtuisi peruuttaamaan tai ajamaan auton kadunvarressa sijaitsevaan autotalliin. Kiertelimme joenvartta pitkin ja lounaan jälkeen päätimmekin istahtaa juomaan lasilliset kuplivaa. Puistossa oli paljon kaveriporukoita viettämässä selkeästi piknikpäivää. Monella oli muhkeat määrät ruokaa, juomaa ja pikniktarpeita. Meidän muutama viltti, ja pullo kuplivaa ja lasit kalpenivat muiden retkiläisten rinnalla. Istuimme ja ihmettelimme ohi lipuvia veneitä ja suppailijoita.


 Rattaat kulkivat kivistä huolimatta hyvin. Päädyimme syömään lounaan jokilaivaan. Otin salaatin, kun muut päätyivät perinteisempiin "lounaskoreihin". Laiva oli ihana, ja meidän jälkeen tiskille kertyi jonoksi asti lounastamaan tulevia ihmisiä. Musiikki olisi saanut olla hieman hiljemmalla, mutta muuten olimme todella tyytyväisiä lounaspaikkaan. Meillä ei ollut mitään konkreettista syytä, minkä takia lähdimme juuri Porvooseen, mutta ihastuimme siihen täysin. Porvoossa on paljon ihania pikku putiikkeja, joista löytyy vaikka millä mitalla aarteita. Kahvilat ja ravintolat suorastaaan kutsuvat astumaan sisään, ja olisinkin halunnut niistä jokaiseen jäädä istumaan hetkeksi. Sunnuntai päivänä ei ehkä ole välttämättä paras päivä Porvoo-retkellä vaunujen kanssa. Vaunujen kanssa oli vaikea mahtua mihinkään sisään ja tyydyimmekin monesti siihen, että joku jäi vaunujen kanssa ulkopuolelle odottamaan, kun muut tutustuivat myymälöihin. Retki olikin pääosin vain ikkunashoppailua, ja tuliaisina kotiin siskoni osti Brunbergin myymälästä karkkia. Jos shoppailemaan haluaa, kannattaa mukaan varata kaksi aikuista. Vaunujen kanssa on hyvä jäädä putiikkejen ulkopuolelle odottamaan. Päivä oli onnistunut ja varmasti reissaamme Porvooseen uudestaan.
Onko teille mitään hyviä retkikohteita lähellä pääkaupunkiseutua, jossa voisi lasten kanssa vierailla päiväretkelle?

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)