Viikon topit & flopit

Näitä viikon toppeja & floppeja kirjoittaessa sitä aina tajuaa, että viikot menee ohi ihan hurjan nopeasti. Aina sanotaan, että mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä nopeammin päivät tuntuvat kuluvan. Olisiko jossain pause-nappi, jota voisi välillä painaa. Tuntuu, että nuo pienet ihmiset kasvavat ihan liian nopeasti ja aletaan olla vauvavuoden loppusuoralla. Täytyy siis muistaa nauttia tästä vauva-arjesta ja elämästä ylipäänsä ihan täysillä, menetettyä aikaa kun ei saa takaisin.
Viime viikon sateet alkavat olla takanapäin ja säätiedotus lupaa ihanaa auringonpaistetta tulevalle viikolle. Eli paljon ulkoilua ja lämmöstä nauttimista tiedossa!


Flopit

Jatkuva kitinä (Tanja)
Meillä on nyt muutaman viikon ollut pojan puolelta jatkuvaa kitinää, vaikka minkään asian ei pitäisi oikeasti olla huonosti. Poitsu ei viihdy yksin juuri lainkaan, vaikka ennen tykkäsi leikkiä pitkänkin tovin itsekseen. Jonkin sortin eroahdistusta tuntuu myös olevan ilmoilla, koska poika tulee joka paikkaan perässä ryömien ja menettää aivan hermot, jos äiti jatkaakin matkaa heti, kun minimies on ennättänyt paikalle. Myös yöt ovat selvästi olleet levottomampia. Muutamana yönä on ollut itkeskelyä, joka ei ole helpottanut kuin panadolilla tai maidolla, viime yönä uni oli kovin levotonta ja vasta aamuyöllä poika nukahti kunnolla sikeään uneen. Olen käsittänyt, että tähän 8-9kk ikään osuu tälläinen ikävaihe, kun vauvat ovat selvästi tyytymättömämpiä ja juurikin eroahdistus vaivaa. Hampaita puskee myös suuhun kovaa vauhtia, joten voihan sekin tehdä pojasta normaalia kitisevämmän. Päivät siis menevät mukavasti poikaa kantaen ja viihdyttäen, koska sellainen jatkuva pikku narina tuolla lattianrajassa on pidemmän päälle aika rasittavaa kuunneltavaa. Lohduttavaa tässä tilanteessa on kuitenkin tietää, että tämäkin on vain vaihe ja myös muilla on ollut ihan samaa tässä ikävaiheessa.


Unikoulu (Laura)

Instan puolella olekin jakanut jo ajatuksia, mutta meillä alkoi siis vapun jälkeen unikoulu. Saimme neuvolasta "Tassuttelu"- unikoulun ohjeet ja olemmekin niitä toteuttaneet. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että unikouluun liittyy myös paljon kaikkea muutakin kuin pelkkä uni ja nukkuminen. Nämä muutamat yöt ovatkin jo opettaneet, että tällä hetkellä perheessämme asustelee 9,5kk vanha vauva, joka kokee suurta eroahdistusta, päivisin ja öisin. Siksi olemmekin pohtineet, että isä toteuttaisi unikoulun kokonaan. Tuntuu, että patukka kokee suurempaa eroahdistus minun (äidin) perään, ja siksi unikoulu minun kanssani ei suju. Aloitimme unikoulun minun valvomisvuorolla ja patukka huusi tuon yön 02-06 välisenä aikana niin, että nukuimme yhteensä max 1 1/2h. Isän yönä selvittiin muutamalla tutin laitoilla ja muuten nukuttiin kaikki oikein sikeästi. Kokeilemme siis niin, että isä nukuttaa ja herää öisin. Yöheräilyt, kun ovat isän kanssa paljon vähäisemmät ja niin sanotusti kivuttomammat. Riittää pelkkä tutti ja hetken silittely. Unikoulusta on tulossa erillinen julkaisu, kun olemme unikoulun saaneet päätökseen.


Topit

"Ätä" (Tanja)
Jo jonkin aikaa poika on hokenut "ätä" sanaa ja olen miettinyt, että onko tässä nyt se hetki, kun poitsu yrittää sanoa "äiti" ensimmäistä kertaa. Tällä viikolla "ätän" seasta on tullut välillä myös "äiti" ja tämän äipän sydän meinaa sulaa. En jotenkin ollut tajunnut, että jo 8kk iässä olisi odotettavissa ensimmäinen sana ja onhan se nyt vaan niin ihana hetki, kun tuo oma pieni pötkylä sanoo "äiti". Sen voimalla jaksaa vähän hankalampiakin viikkoja.

Housuvaipat (Laura)
Olemme asteittain siirtyneet lähemmäksi housuvaippa-aikaa. Mietin paljon raskaana ollessani, että mistä tiedän milloin on aika siirtyä teippivaipoista housuvaippoihin vai tarvitseeko niitä ollenkaan. Olin vahingossa ostanut ulkomaanmatkalle housuvaippoja, ja totesimmekin reissussa ollessamme niiden käytännöllisyyden. Varsinkin päivisin, kun patukka on koko ajan liikkeessä on ne selkeästi helppokäyttöisemmät. Ne on erittäin paljon helpommat pukea päälle, kun herra kierii ja pyörii koko ajan. Vaipanvaihto rumba on nykyään melkoista säätöä, kun joka puolella on niin paljon kaikkea mielenkiintoista mitä haluaisi tehdä ja kokea. Emme ole kuitenkaan kokonaan luopumassa teippivaipoista. Käytämme niitä myös varsinkin iltaisin ja aamuisin. Yöllä olemme käyttäneet teippivaippoja myös. Tuntuu, että tulee haikea fiilis, kun pitäisi teippivaipat vaihtaa housuvaippoihin. Minun pikku vauva alkaa lähestymään uhkaavasti taaperoikää.


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)