Topit ja flopit


Näitä Toppeja kirjoittaessa tuntuu, että olisi jo kesä, vaikka toukokuuta elellään. Tuntuu, että Toppi aiheita löytyisi paljon, mutta floppeja ei niinkään. Mutta keskiviikkoisen siivousurakan tiimoilta löysin oman floppini. Oman äänen kuuleminen tuntuu vieläkin vieraalta, mutta olemme pääseet hyvin sisälle instastoorien maailmaan. Pyrimmekin jatkuvasti Instaan jotain julkaisemaan, sellaisia arjen helmiä ja haasteita. Sieltä pääsee meitä seurailemaan päivittäin. Käy ihmeessä ottamassa meidät seurantaan. Mutta alla siis Topit&Flopit tältä viikolta.

TOPIT

Ensimmäinen äitienpäivä (Laura)
Voisin kuvitella, että tämä kuuluu jokaisen äidin toppeihin joka vuosi. Minulle se on tänä vuonna erityisen tärkeä, kun onhan se ensimmäinen äitienpäiväni. Viime vuonna olin kyllä jo mahani kanssani äitienpäiväkahvilla, mutta mielestäni sitä ei vielä lasketa. Tai ei se ainakaan tuntunut siltä. Vauva tekee asiasta paljon konkreettisemman. Vuosien myötä äitienpäivä tulee muokkaantumaan, ja en maltakaan odottaaa niitä pikku käsien tekemiä kortteja ja askarteluja, joita toivon mukaan tulen jatkossa saamaan. Tiedän tänäkin vuonna saavani ainakin aamupalan sänkyyn. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan omia äitienpäivä perinteitä.


Viimeinen fyssarikäynti (Tanja)
Tottakai ensimmäinen äitienpäivä on tämän viikon ehdoton toppi, mutta koska Laura kirjoitti siitä jo, niin valitsen toisen ihanan asian. Kävimme pojan kanssa eilen fysioterapiassa ja toistaiseksi fyssarikäynnit lopetettiin, koska edistystä on tapahtunut niin hienosti. On ihan hurjaa seurata, millaisia kehitysharppauksia tuo meidän minimies ottaa välillä. Vihdoin hän istuu jämäkästi omassa syöttötuolissa ilman ympärillä olevia lisätoppauksia. Toissapäivänä hän yritti kiivetä avoimen tiskikoneen kannen avulla pystyyn, voi sitä tuhinan ja puhinan määrää, kun ei ihan voimat riittäneet.


FLOPIT

Talvi- ja kesävaatteet (Laura)
Olen oppinut jo pienestä pitäen laittamaan talvi- ja kesävaatteet säilöön vuodenaikojen mukaan. Joka kerta urakka tuntuu loputtoman suurelta, ja löydän aina jonkin verukkeen ettei minun niitä tarvitsisi "vielä" laittaa. Tänä vuonna sain pitkitettyä prosessia, koska minulle ei ollut kotona ehjiä säilytyspusseja. Lomalla ostin kuitenkin sen verran kesävaatteita ja tuliaisia, että oli niille pakko ostaa tyhjiöpusseja. Kotiin päästyämme minulla oli siis tyhjiöpussit ja villapaidat valmiina laittoa varten. Nyt sitten vihdoin sain sen tehtyä. Nyt tosin patukan huoneessa, vaatepöydän nurkassa on pienten vaateiden vuori, joka odottaa purkajaansa. Se tosin vaatii jo IKEA-käyntiä, joten se vuori odottaa seuraavaan siivous purkaukseen asti. Voin pestä pyykkiä, mutta hitsi vie inhoan niiden pois viikkaamista. Tai en edes viikkaamista, vaan pinojen siirtämistä kaappeihin.


Tukkoiset nenät (Tanja)
Viikko alkoi omalta ja pojan osalta tukkoisilla nenillä ja itselläni oli myös kurkku melko kipeä. Viikon edetessä olen varmistunut siitä, että oireilu johtuu koivun siitepölystä. En ole lapsuuden jälkeen kärsinyt siitepölyallergiasta, mutta tänä keväänä kaikki on näköjään toisin. Aamulla on napattava allergialääke naamariin, että voi lainkaan lähteä ulos. Ja silti hetken ulkona oleilun jälkeen, kurkku alkaa kutista ja nenä vuotaa. Pojalla allergiaoireet näkyvät lähinnä aamulla herätessä tukkoisuutena ja muutamana iltana olemme joutuneet käyttämään nenäfriidaa, että ollaan saatu henki kulkemaan kevyemmin. Kesä ja lämpimät kelit on aivan parasta mitä voi vaan olla, mutta toivon, että siitepölykausi helpottaisi pian. Kunnon rankkasade huuhtoisi pahimpia pois, mutta seuraavat kymmenen päivää on luvassa täyttä aurinkoa ja lämpöä. En kyllä valita, mieluummin lämmin kevät ja allergiaoireet kuin kylmä kevät ja ei allergiaoireita. Ja onneksi pojalla oireet ovat todella lievät, eli suurin kärsijä tässä olen minä.

Täältä voit käydä jättämässä meille postaustoiveita tai kysymyksiä!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)