Topit & Flopit

Tämä viikon on sujunut helteisissä tunnelmissa, auringosta nauttien ja silti hieman lenkkeillen. Meidän vaunulenkit ovat terapialenkkejä, joilla puidaan mahdolliset floppiaiheet jo etukäteen. Tällä viikolla lenkkiaiheita ovat olleet työkuviot, blogin yhteistyökuviot (blogi seikkailee aika usein meidän lenkeillämme), vauvan allergia, ensi viikon mökkireissu ja huonosti nukutut yöt. Nämä nyt tuli ensimmäisenä mieleen. Alla kuitenkin kohokohdat ja ne flopit.

TOPIT

Vaunulenkit (Laura)
Tällä viikolla olemme päässeet muutaman kerran vaunulenkille, ja olen ollut siitä super iloinen. Vaunulenkit piristävät päivää ja rikkovat sitä normaali arkea. Minulla on työrintamalla aina keväisin kovin kiireistä ja se on näkynyt myös vaunulenkkien määrässä viimeisen kuukauden aikana. Harmittelekin viimeksi Tanjalle, että on ollut jo ikävä lenkkejämme, vaikka olemmekin päivittäin yhteydessä muilla keinoin. Lenkki on kuitenkin aina liikuntaa, ulkoilmaa ja terapiaa. Hämmästelemme vieläkin sitä, kuinka olemme oikeasti tunteneet vasta alle vuoden, mutta olo on aina ollut sellainen, että olisimme tunteneet vuosia. Vaikka monesti vitsailemme, että olemme kuin toistemme puolisot ja tulemme siksi toimeen, huomaan monesti jo etukäteen täyttäväni Tanjan lauseita. Lenkit tulevat vaan viikko viikolta raskaammaksi, kun huomaan patukan saavan lisää painoa. Toistaalta lenkit käyvät kuntoilusta, kun on kävelyssä vastusta.Vaunut ja patukka ovat kuitenkin lähempänä 20kg kuin 10kg.


Juoksulenkki (Tanja)
Juokseminen on jo useita vuosia kuulunut elämääni tavalla tai toisella. Sain kuukausi sitten fysioterapeutilta luvan aloittaa taas juoksemisen ja muutamia lenkkejä on nyt tullut tehtyä. Muutama päivä sitten kävin kiertämässä 5 kilometrin lenkin, josta suurimman osan matkasta juoksin. Ja se tuntui niin hyvältä! Välillä piti kävellä pieniä pätkiä ja tasata sykettä, mutta jalat olivat kevyet ja mieli vielä kevyempi. Nyt täytyy vain muistaa maltti tässäkin touhussa, ettei tule juostua heti liikaa. Iskias muistutteli jo eilen illalla, kun käytiin Lauran kanssa parin tunnin kärrylenkillä. Ehkä tälle viikolle on tullut hieman liikaa liikuntaa. Musat siis vaan korviin soimaan ja lenkkarit jalkaan, pää ja kroppa kiittää.

FLOPIT


Aikataulutettu arki (Laura)
Huomaan jo nyt ärsyyntyväni, kun suunniteltu aikataulu ei pidä. Eilen oli kovin paljon ohjelmaa tiedossa, ja piti yrittää kaikki ehtiä tekemään lyhyen ajan sisällä. Istuessamme ruuhkassa tajusimme, ettemme ehtisi millään, joten piti äkkiä keksi suunnitelma B. Ärsyynnyimme mieheni kanssa molemmat. Kaikki meni pienimuotoiseksi säädöksi ja se sai aikaan autollisen tuittupäitä. Lähdin sovittuun menooni autolla ja jätin miehen ja lapset kaupalle, josta he kävelivät sitten kotiin. Hetki aikaa erossa teki hyvää, ja myrsky oli ehtinyt tyyntyä ennen kuin oli edes alkanut. Mietin jo kovasti lasten kasvua, koulua ja harrastuksia. Arjen sovittamista kaikille sopivaksi. Kaikille pitäisi riittää aikaa ja kaikilla pitäisi olla sama mahdollisuus harrastaa. Entä jos joku lapsista hurahtaa täysin johonkin? Viikonloput istumme pitämässä kahvilaa ja arkena istun autossa puolet päivästä, koska haluan mahdollistaa lasteni harrastamisen. Meneekö hermot, jos emme saakkaan aikatauluja täsmäämään? Tarvitsen myös omaa aikaa ja tiedän, että me molemmat vanhemmat olemme valmiita luopumaan omastamme lasten vuoksi. Mutta kuinka pitkälle olemme valmiit venyttämään siimaa, ja mihin asti se on edes tarpeellista. Nämä ajatukset heräsivät eilise
n aikataulujen pettämisen jälkeen. Onneksi tämä ei ole vielä hetkeen ajankohtaista, mutta toivon, että osaan myös asian suhteen kasvaa lapsien mukana, enkä osaa hermostua, jos kaikki ei suju aikataulujen mukaisesti.


Miehen työputki (Tanja)
Meillä alkoi eilisen myötä kuukauden pätkä, kun mies joutuu tekemään paljon ylitöitä ja on myös näillä näkymin viikonloput töissä. Se siis tarkoittaa minulle ja pojalle kaksin oloa kuukauden ajan, mikä on vähän tylsää. Harmittaa tietenkin myös miehen puolesta, että hänen täytyy jaksaa tehdä lähes tulkoon ilman vapaita töitä, eikä hän ehdi olla pojan kanssa. Tietenkin myös minun oma aikani on kortilla, koska vastuu pojan hoitamisesta on nyt pelkästään minulla. Olenkin nyt sopinut tulevalle kuukaudelle reissuja ja lähdemme ensin Lauran ja poikien kanssa mökkeilemään pariksi päiväksi. Sitten suuntaankin omille kotiseuduilleni joksikin aikaa, poika pääsee viettämään laatuaikaa mumminsa kanssa.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)