Topit & Flopit

Lauantai ja topit & flopit- postauksen aika! Super kiva viikko takana ja taas on vaikeuksia keksiä viikon floppeja. Näitä postauksia kirjoittaessa sitä aina viimeistään ymmärtää, kuinka hyvin asiat oikeasti ovat. Jos joutuu miettimällä miettimään, mikä tässä viikossa on ollut huonoa ja silti ei meinaa keksiä mitään, niin silloin ei asiat kauhean huonosti voi olla. Tanja keskittyy tällä viikolla siis positiivisiin asioihin.

Toivo & Kysy- postaukseen on tullut kivasti jo postaustoiveita, mutta lisää saa laittaa! Muistathan myös ottaa @vainaitienjutut - instatilin seurantaan, sieltä pääset stoorien kautta kurkkaamaan meidän molempien arkeen!


Flopit

Kuumuuden läkähdyttämät yöunet (Laura)
Viime viikon aikana täällä pääkaupunkiseudulla ollaan saatu nauttia helleaallosta ja yli 25 asteen lämmöstä. Vaikka rakastan kesää, aurinkoa ja lämpöä, on sillä myös varjopuolensa. Asumme kaksi kerroksisessa paritalossa, johon paistaa koko päivän suoraan aurinko. Perheemme makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa, joten voitte kuvitella kuinka kuuma meillä on nukkua, kun lämpö nousee vielä ylöspäin.  Patukan huone onkin iltaisin ja öisin ollut sauna ja yöt ovat siitä (ja allergioista) johtuen todella levottomia ja itkuisia. Olemme etsineet jo tovin lastenhuoneeseen sopivia pimennysverhoja, mutta pikku hiljaa alkaa näyttämään vahvasti siltä, että tyydymme Ikean peruspimennysverhoihin. Verhojen olisi hyvä olla myös lämpöä heijastavat, jotta lämpö siirtyisi johonkin muualle kuin patukan huoneeseen. Ostimme viime vuonna raskaana ollessani meille ilmanjäähdyttimen kotiin, ja olemmekin iltaisin laittaneet sen hurisemaan patukan huoneeseen. Se puhaltaa samalla kylmää sekä kosteaa ilmaa,ja huone onkin viilentynyt ihan kiitettävästi sen avulla. Toivottavasti löytäisimme pian sopivat ja kivat verhot patukan huoneeseen.

Topit

Treffi-ilta (Tanja)
Pikku-ukko pääsi Lauran luokse hoitoon ja me vanhemmat pääsimme toista kertaa lapsen syntymän jälkeen viettämään kahdenkeskistä aikaa illallisen merkeissä. Koko viikon oli jotenkin fiilis hukassa ja tuntui siltä, että voisin mieluummin istua perjantai-illan kotosalla kuin lähteä ulos syömään. Hullulta kuulostava ajatus, etenkin kun ei olla kuin kerran aiemmin otettu lapsivapaata.
Eilen illalla kuitenkin vietiin lapsi Lauran hoivaan ja suunnattiin metrolla keskustaan ja Rosteriin syömään. Ruoka oli todella hyvää, palvelu loistavaa ja ilta kaikkinensa todella mukava. Fiiliskin löytyi siinä vaiheessa, kun hypättiin metroon. Uskon, että ristiriitainen olo johtui siitä, että tuntui kuitenkin haikealta jättää lapsi hoitoon, kun ei ole sellaiseen tottunut. Tiedän kuitenkin, että on sekä lapsen että itseni kannalta tärkeää ottaa pieniä irtiottoja toisistamme ja näinhän se oli nytkin. Poika ei ollut itkenyt lainkaan koko hoidossaolon aikana ja muutenkin kaikki oli mennyt todella hyvin. Hassua oli, että itku tulikin siinä vaiheessa, kun mentiin hakemaan poikaa kotiin. Ensin pojalla ja sitten vähän äidilläkin. Tällaisia irtiottoja täytyy jatkossa ottaa hieman useamminkin, kyllä se vaan omalle mielelle ja myöskin parisuhteelle tekee hyvää!


 Kehitysaskeleet (Tanja)
Poika on mennyt tällä viikolla huimia askeleita kehityksessään eteenpäin. Yhtenä päivänä huomasin kuinka hän oli noussut patteria vasten polvilleen pystyyn. Sen jälkeen hän on noussut kaikkien tarpeeksi matalien asioiden päälle ja pungennut itsensä polviltaan myös suorille jaloille. Uskon, että häneltä jää konttaaminen täysin väliin, koska hän ei ole hetkeen harjoitellut konttausasentoa ja nyt suunta on enemminkin ylöspäin.
Tällä viikolla poika on myös alkanut istua ilman tukea ja sen myötä myös kadoksissa olleet suojaheijasteet ovat löytyneet. Mahtava viikko kehityksen osalta!

Ulkona kuivava pyykki (Laura)
Nyt, kesän vihdoin saapuessa, ja koivun siitepölyn hieman hellittäessä, on voinut kuivattaa pyykkejä kesätuulessa. Vaikka olenkin huuhteluaineiden suurkuluttaja, mikään ei voita puhtaan, ulkona kuivatun pyykin tuoksua. Tuntuu, että pyykeistä tulee muutekin ilmavampia eikä niin korppuisia kuin sisällä kuivatessa. Toivottavasti tämä mahdollisuus pysyy pitkään. Aamulla laitetut pyykit ovat kuivia jo illalla. Ehkä olisi jossain vaiheessa aika pestä myös mattopyykkiä. Vauvavuoden jäljiltä tuntuu, että melkein jokaisessa kodin matonkulmasta löytyy joku puklu- tai ruokatahra. Tai voi olla, että jätän pesemisen suosiolla mökille, mikäs sen parempaa kuin laiturin nokassa juuriharjan kanssa hinkata mattoja aruingonpaisteessa.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)