Miksi?


On taas se aika kuukaudesta, eli aika miettiä elämääkin suurempia Miksi- kysymyksiä!

Miksi kotipäivistä tulee huono omatunto?
Mikä ihme siinä onkin, että kotipäivät saavat aina omatuntoni kirvelemään. Vieläpä jos tuona kyseisenä päivänä tulee nukuttua pitkään, niin voi elämä mitkä morkkikset voi iskeä. Lapsen kanssa kotona ollessa, meillä on kotipäiviä aika usein. Ja kiitos lapsen hyvien unen lahjojen, niin meillä myös nukutaan harva se aamu ainakin yhdeksään, joskus jopa kymmeneen. Jotenkin sitä kokee itsensä laiskaksi ja saamattomaksi, jos ei joka päivä tule tehtyä jotain "järkevää" ja vieläpä, jos laahustaa yökkäreissä pitkälle iltapäivään, niin voi morjens. Mitä ihmeen väliä sillä on olevinaan, jos elämässä tällainen tilanne on mahdollista ja se itsestä tuntuu hyvältä? Ei mitään väliä, ainakaan kenenkään muun kuin omatuntoni mukaan. Joskus voisi ruoskia omaatuntoa jatkuvasta nillittämisestä, jättäisi meikäläisen edes hetkeksi rauhaan.

Miksi lääkärille meneminen on niin vaikeaa?
Lääkäreiden karttaminen tuntuu olevan meillä jonkin asteinen sukuvika. Aikaa ei saisi varata, jos ei ole vähintään pää kainalossa ja silti vastaanotolle astellessa on sellainen olo, kuin olisi turhaan haaskaamassa jonkun tärkeän ihmisen, eli lääkärin aikaa. Lapsen kanssa olen yrittänyt pyristellä tästä ajatusvammastani eroon, koska omalla kohdalla voi aina vähän katsella tilannetta, mutta lapsi täytyy viedä hoitoon viipyilemättä. Onneksi meillä on vakuutus, jonka turvin voimme varata ajan yksityiselle puolelle. Onneksi, koska vihaan julkisen puolen kiireen tuntua ja joskus myös lääkäreiden välinpitämätöntä asennetta potilasta kohtaan. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen itse lääkärissä käydessä kokenut lääkärin kyseenalaistavan vastaanotolle saapumisen syytä ja se ei todellakaan helpota seuraavan lääkäriajan varaamista. Tänään olin taas lapsen kanssa tilanteessa, kun mietin, kehtaanko varata hänelle huomiselle lääkäri ajan yksityiseltä lääkäriklinikalta. Yksi lääkäri teki jo viikko sitten diagnoosinsa, mutta itseäni asia vielä epäilyttää ja siksi haluaisin vielä käydä pyytämässä toisen lääkärin mielipiteen. Jostain syystä lääkärille meneminen vaan tuntuu nololta, ihan kuin kyseenalaistaisin edellisen lääkärin mielipiteen. Ja niinhän nyt tavallaan teenkin. Mutta mitä sitten, maksun he kaikista käynneistä kuitenkin saavat.


Miksi kaikki tutit ovat aina kadoksissa? 
Tähän sopisi niin moni toinenkin tavara tai esine. Tiedät, että tutteja on hirveä määrä ympäri kotia, ja silti se viimeinen "varmassa tallessa" oleva on se mistä pitää sitten huolta. Kunnes taas löytää tutit sohvan alta, sängyn alta, patjojen välistä, pöytien ja tuolien alta, oikeastaan mistä vaan. Välillä tuntuu, ettei tutteja löydy mistään ja ostaa kaupasta lisää. Siivoupäivinä ne kuitenkin taas löytyy ja totean ettei tutteja olisikaan tarvinnut ottaa lisää.  Tähän kysymykseen sopii niin moni muukin asia. Minulla ainakin kotona on sama tilanne ponnareiden kanssa. Aina niitä hankkii hirveen kasan, ja kohta huomaakin pitävän kynsin ja hampain kiinni sitää yhdestä ainoasta jäljellä olevasta.

Miksi aina pitkitän kalliiden, mutta tarpeellisten asioiden ostoa?
Mielenkiintoista, mutta totta. Olen monesti huomannut siirtäväni ostoksen tekemistä, vaikka tiedän, että ostohetki tulee jossain vaiheessa joka tapauksessa eteen. Siirrän ja siirrän ostamista. Tiedän, että tuote ei ole menossa mihinkään outlet-koriin eikä yleensä näistä tuotteista saa alea. Suuret investoinnit voivat myös olla tarjouksessa, mutta silti on kyse isoista rahasummista. Rattaiden osto oli myös yksi päänvaiva, vaikka tiesin jo mitkä rattaat ostamme ja halusin ne kotiin, paljon ennen patukan syntymää. Muutama viikonloppu sitten teimme kuitenkin jotain uskomatonta, joka ei sovi tähän kuvioon ollenkaan. Ostimme auton suoraan koeajon jälkeen ja lähdimme sillä autokaupasta kotiin. Autokauppias totesi, ettei ole koskaan tehnyt yhtä nopeita kauppoja. Meillä kävi hyvä tuuri auton kanssa, ja saimme hyvän diilin, vaikka autokaupoilla liikutaan ihan eri summissa kuin vaunuostoksilla.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)