20 faktaa TanjastaVaikka kirjoitammekin tätä blogia kasvottomasti, niin silti haluan tulla tutummaksi teidän lukijoiden kanssa. Siksipä päätin kirjoittaa 20 täysin sekalaista faktaa itsestäni, joiden avulla pääsette hieman paremmin kiinni siitä, minkälainen ihminen tätä blogia kirjoittaa.

1. Olen kesäihminen henkeen ja vereen. Rakastan kukkia ja kasvimaita, mutta en kuitenkaan ole kovin taitava niiden kanssa. Keväisin pieni pihani täyttyy erilaisista ruukkukasveista, joista sitkeimmät selviävät puoleen väliin kesää ja toiset kuolevat huonosta hoidosta johtuen aiemmin. Vaikka ajatus rehevistä yrittipensaista ja tomaattipuskista on houkutteleva, niin toteutus tässä taloudessa on aivan toisenlainen. Tänä kesänä yritän olla kasveilleni parempi omistaja ja kastella (sekä lannoittaa) niitä läpi koko kesän. Tämän postauksen kuvituksena toimivat meidän takapihan tämän hetkiset istutukset.

2. Täytän lähitulevaisuudessa 31 vuotta. En mielestäni potenut ennen kolmekymppisiäni minkäänlaista ikäkriisiä, mutta mieheni on asiasta hieman toista mieltä. Noin 1,5 vuotta ennen kolmekymppisiäni alkoi elämässäni melkoinen muutosten aalto. Vaihdoin työpaikkaa, möimme silloisen asuntomme, muutimme uudelle paikkakunnalle, aloimme odottaa lasta ja ostimme uuden asunnon. Se oli aikamoista elämänvaihetta, mutta muutos on ollut hyvästä!

3. Minulla on viha-rakkaussuhde opiskeluun. Olen peruskoulun jälkeen käynyt lukion, ammattikoulun, ammattikorkeakoulun ja ylemmän ammattikorkeakoulun. Valmistuin YAMK:sta vuosi sitten, juuri sopivasti ennen lapsemme syntymää. Jokainen joka on opiskellut töiden ohessa, tietää, että ajoittain opinnot voivat tuntua raskaalta ja välillä sitä tulee kyseenalaistettua omia valintoja. Miksi ihmeessä on vapaaehtoisesti laittanut itsensä tilanteeseen, jolloin töiden jälkeen ja vapaapäivinä joutuu kaivamaan esseet ja päättötyöt esille, vaikka elämässä voisi tehdä paljon muutakin. Silti huomaan taas selaavani avoimen yliopiston sivuja uudestaan ja uudestaan, joku siinä opiskelussa vaan on niin koukuttavaa!


4. Olen itrovertti, mutta silti työssä, jossa joudun (vai pääsen?!) olemaan paljon ihmisten kanssa tekemisissä. Välillä ihmettelen, miksi olen kyseiselle alalle hakeutunut, mutta nautin kyllä työstäni ja työ on myös selvästi muokannut minua ihmisenä ekstrovertimpaan suuntaan. Vapaa-ajalla tarvitsenkin paljon omaa aikaa, eikä minua haittaa, vaikka näin lapsen kanssa kotona ollessani kalenterissani ei olisi jollain viikolla lainkaan merkintöjä.

5. Rakastan matkustelua ja meillä on mieheni kanssa ollut perusperiaate, että käymme vähintään yhden ulkomaanmatkan vuodessa. Viime vuonna olin Dubaissa ja tänä vuonna olimme alkuvuodesta kaksi viikkoa Thaimaassa. Syksylle olisi vielä haaveissa tehdä jonkilainen reissu, mutta jää nähtäväksi toteutuuko se.

6. Olen tarkka kotimme siisteydestä. Tämä on asia, joka on joskus meinannut ajaa itseni ja ehkäpä miehenikin hulluuden partaalle. Ison koiran omistajana lialta ei voi aina välttyä ja erityisesti koiran karvanlähdön ja kurakelien aikaan on vaan kestettävä, että lattiat eivät ole aina putipuhtaat. Imuroin lähestulkoon joka päivä ja kerran viikossa teen kunnon viikkosiivouksen. Raivailen kotiamme pitkin päivää, koska en kestä kaaosta ja sotkuisuutta. Haaveissani on, että joskus tulevaisuudessa meillä kävisi työpäivän aikana kerran viikossa siivooja tekemässä juurikin sen viikkosiivouksen. Muiden ihmisten kotien siisteystaso puolestaan ei kiinnosta minua lainkaan, hiekka ja karvat stressaavat vain omilla lattioilla.

7. Lapsuuden haaveammattejani olivat eläinlääkäri, juristi ja toimittaja. Mitään näistä minusta ei kuitenkaan tullut, vaikka kaikki työt voisivat edelleen olla haaveammattilistalla. Eläinlääkis tai oikis ei vaan tunnu opinahjoina minulle realistisilta, koska molemmat alat vaativat hulluna lukemista ja hyvin spesifin tiedon sisäistämistä. Kirjoitusintoa pääsen purkamaan onneksi tämän blogin kautta, joten voin jättää toimittajan työt kirjoittamisen paremmin osaaville.

8. Olen hyvin itsenäinen ihminen ja minulla on kova tarve pärjätä omillani. Olen yläasteikäisestä asti ollut kesätöissä ja esimerkiksi lukiokirjani hankin kesästöistä tienatuilla rahoillani. Muutin 17- vuotiaana 500 kilometrin päähän vanhemmistani ja se oli kyllä itsenäistymisen ja aikuistumisen kannalta ihan loistava ratkaisu.


9. En ole koskaan kokenut olevani kovin "lapsi-ihminen". Ennen omaa lasta en juurikaan kokenut mitään ihmeellisimpiä tunteita muiden lapsia kohtaan. Vauvat eivät aiheuttaneet sen kummempia reaktioita minussa, olihan ne söpöjä, mutta siihen se sitten jäikin. Oman lapsen myötä olen kuitenkin löytänyt lapsirakkauteni ja omaa lasta kohtaan tietenkin tunnen niin ääretöntä rakkautta, että en osaa sitä edes sanoiksi pukea. Suhtautumiseni myös muiden lapsiin on muuttunut selkeästi ja nykyään pikkuvauvojen näkeminen aiheuttaa läikähdyksen sydämessäni.

10.  Olen ollut pienestä pitäen todella eläinrakas. Erityisen lähellä sydäntäni ovat olleet koirat ja hevoset. Olen kuitenkin päättänyt, että koiramummostamme ajan jättäessä, elämässäni alkaa vaihe, jolloin meillä ei ole lemmikkiä. Olen koko aikusikäni suunnitellut menoni koirien aikataulun ja hoitomahdollisuuksien mukaan ja nyt haluan kokeilla erilaista elämää. Heppailu on ollut nyt muutaman vuoden tauolla ja olisi ihana löytää talli, jossa voisi ratsastamisen lisäksi myös tehdä tallitöitä ja hoitaa hevosia. Tallihommat ja hoitaminen onkin itselleni melkeinpä enemmän se juttu hevostelussa ja ratsastus tulee sitten siinä sivussa. Melkein kymmenen vuotta sitten minulla ihana hoitohevonen, jonka luona kävin pari kertaa viikossa. Oi niitä aikoja.

11. Olen aina ollut melko liikunnallinen ihminen. En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka eivät harrasta lainkaan minkäänlaista liikuntaa. Lenkkeily on itselleni elinehto ja käynkin lähes joka päivä reippaalla kävelylenkillä. Lenkkeilyn lisäksi harrastan aina vaihtelevasti jotain hieman rasittavampaa, kuten kuntosalia tai juoksemista. Tällä hetkellä virittelen taas juoksukuntoani, kun sain fysioterapeutiltani kuukausi sitten luvan aloittaa varovasti hölkkäämisen. Pitkät juoksulenkit ja sen jälkeinen fiilis on jotain niin mahtavaa, mitä en ole missään muussa lajissa koskaan kokenut. Jokunen vuosi sitten juoksin puolimaratonin ja olisikin huippua pystyä nyt lapsen syntymän jälkeen uudestaan samaan.

12. Olen self-help- ja elämäntaito-oppaiden suurkuluttaja. Tällä hetkellä luettavana on Satu Pihlajan kirjoittama Aikaansaamisen taika. Etenkin ajanhallintaan ja tehokkuuteen liittyvät teemat tuntuvat olevan lähellä sydäntäni ja ihailen ihmisiä, jotka tekevät paljon ja vieläpä nauttivat tekemisestään. Yksi suursuosikkini on Vappu Pimiä, joka ainakin instastoryjen perusteella tuntuu olevan aikamoinen Duracell-pupu. Haluaisin itsekin olla yhtä tehokas ja aikaansaava, mutta välillä laiskuus tai ehkäpä mukavuudenhalu vie voiton. Ennen lasta elämäni oli melkoista liitämistä, mutta nyt kotona ollessa aikaa jää paremmin myös rentoutumiselle, mikä ei ole lainkaan huono asia sekään.


13. Haaveilen toisesta lapsesta. Meille on ollut melko selkeää, että haluaisimme saada pojallemme sisaruksen. Itse olen lähtöisin kolmilapsisesta perheestä ja olen onnellinen siitä, että elämässäni on sisarusteni myötä kaksi upeaa ihmistä, joihin voin aina luottaa ja turvautua. Esikoiseni kohdalla raskaaksi tuleminen onnistui helposti ja toivon, että toisen lapsen kohdalla asiat menevät samoin.

14. Vihaan ruokakaupassa käyntiä. En tiedä mistä tämä nykyinen vihani ruokaostosten tekemistä kohtaan on tullut, koska vielä joskus nautin suunnattomasti ruokakaupassa haahuilua. Pyrimme hoitamaan ruokaostokset kerran viikossa ja onhan se aina melkoinen operaatio miettiä mitä kyseisellä viikolla syötäisiin. Ostokset tehdään melko rutiininomaisesti ja välillä voisikin jäädä tutkailemaan ruokakaupan mielettömiä valikoimia ja sen tutun ja tavallisen oltermannin sijasta valita jotain vähän jännempää. Ehkäpä rutiininomaisuus ja samojen tuotteiden kärryyn kerääminen on juurikin se syy, miksi kaupassakäymisestä on hävinnyt ilo.

15. Rakastan suunnittelemista ja listojen tekemistä. Olen siitä onnellisessa asemassa, että melko moni asia elämässäni on toteutunut suunnitelmieni mukaan. Suunnittelun lisäksi pidän myös järjestelmällisyydestä. To do- listat ja suunnittelu vihkot on ihan parasta!

16. Olen melko päättäväinen ihminen ja jos jonkin asian aloitan, niin lähes aina se on vietävä loppuun asti. Pääsääntöisesti tämä on elämässäni hyvä ominaisuus ja esimerkiksi sen voimalla sain tehtyä YAMK opinnot hyvässä aikataulussa valmiiksi, vaikka opiskelinkin töiden ohella. Joskus kuitenkin pieni armollisuus itseäni kohtaan voisi olla paikallaan...


17.  Kärsin pahasta neulakammosta. Neulakammo alkoi 5. luokan rokotuksista, jossa pyörryin pistämisen takia. Sen jälkeen meni vuosia, että pyörryin joka pistämisestä, vaikka verikoe olisi otettu vain sormenpäästä. Raskausaikana jouduin piikitettäväksi todella monta kertaa ja ehkäpä sen myötä sain pientä siedätyshoitoa kammooni. Nykyään olenkin selvinnyt jo useammasta verikokeesta pyörtymättä, mutta helppoa se ei vieläkään minulle ole.

18. Olen kotoisin maalta ja siksi rakastan maaseutua. Olen kuitenkin asunut jo sen verran kauan kaupungissa, etten enää osaisi kuvitella paluuta juurilleni. Maaseudulla on kuitenkin ihana käydä ja etenkin kesällä mieleni halajaa kotiseuduille. Parin viikon päästä pakkaankin auton täyteen tavaraa ja suuntaamme lapsen ja koiran kanssa vanhempieni luokse. Mies jää töiden takia kaupunkiin, joten saa nähdä, miten selviämme pojan kanssa n. 500 kilometrin automatkasta kahdestaan.

19. Tykkään ruuanlaitosta ja leipomisesta. Minusta on ihana kutsua vieraita syömään ja viettää aikaa yhdessä ruuan äärellä. Nyt kotona ollessa kaipaan kuitenkin työpaikkalounaita, joskus olisi kiva vaan päästä valmiiseen pöytään nauttimaan.

20. Irtokarkit ovat paheeni. Erityisesti suolaiset salmiakit ja Rollo-lakritsitoffee. Olen rajoittanut karkinsyömiseni yhteen kertaan viikossa ja siitä olen pitänyt kiinni. Karkit koen paheeksi sen takia, että niissä ei oikeasti ole mitään muuta hyvää kuin maku. Silti niitä on ajoittain saatava, onneksi määrät ovat sentään nykyään melko kohtuullisia, eikä mopo enää ainakaan pahasti karkaa irtokarkkihyllyn äärellä.

Siinä olikin 20 faktaa minusta. Olisi mukava kuulla minkälaisia tyyppejä siellä ruudun toisella puolella on! Laita ihmeessä muutama fakta itsestäsi kommenttiboksiin, lukisimme niitä mielellämme!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)