Viikon topit & flopit

Taas on viikko mennyt, ihan kuin vasta eilen olisi ollut lauantai ja nyt taas. Tänään Laura palailee perheineen takaisin Suomeen, eli ensi viikolla saadaan poitsun kanssa taas lenkkiseuraa! Jee! Mutta
nyt niihin toppeihin ja floppeihin:

Flopit

Muskarin loppuminen (Tanja)
Eilen oli tämän kevään viimeinen muskari ja se kyllä pojan puolesta vähän surettaa. Itselläni on aika ristiriitaiset fiilikset kaikenlaisista ryhmistä, en vaan koe olevani ryhmäpersoona ja muskariinkin läksin täysin pojan takia. Poika onkin rakastanut noita puolituntisia, jolloin lauletaan ja hömpötellään kaikki yhdessä. Muskari jatkuu ensi syksynä ja ajattelin, että voisimme rueta käymään avoimessa muskarissa. Nyt keväällä meillä sattui olemaan melko paljon menoja juurikin perjantaisin muskarin aikaan, joten harmitti, että emme päässeet aina paikalle. Siksi voisimme käydä avoimessa muskarissa, ettei vaan viedä ilmoittautumisella paikkaa joltakulta, joka pääsisi lähes joka kerta paikalle. Ihanaa, että tällaisia kerhoja järjestetään ja seurakunnan puolesta vieläpä täysin ilmaiseksikin.


Hiekkaa, joka paikassa (Laura)
Loman päätyttyä ja matkalaukkuja purkaessa on hiekkaa joka paikassa. Vaikka emme kovin montaa rantapäivää viettäneet lopulta rannalla, riittää se kertakin siihen, että hiekkaa kulkeutuu matkalaukkuihin. Uikkarit, rantalelut, ja ranta-alustat tarraavat hiekan itseensä liiman tavoin ja sehän irtoaa korkeintaan vasta pesukoneessa.  Tuntui myös loman lopussa, että hiekkaa taisi olla päässä, kengissä ja silmissä. Väsymys alkoi näkyä lapsissa ja aikuisissa. Oma mielentila alkoi järkkyä pienistäkin ristiriidoista ja loppuloma tuntui menevän vähän turhankin kireissä tunnelmissa välillä. Oli liikaa hiekkaa niissä hyvin alkuloman ajan kulkeneissa rattaissa.

Topit


Tripp Trapp newborn setistä baby settiin siirtyminen (Tanja)
Meillä aletaan lähestyä 9kk ikää ja nyt vihdoin pystyimme siirtymään syöttötuolin newborn "kaukalosta" istuvampaan asentoon. Baby setissä istuminen vaatii kuitenkin lisätukea, eli olen leikannut vaahtomuovista kaistaleen, jonka avulla pojan saa tuettua syöttämisen ajaksi tuoliinsa istumaan. New born kaukalossa istuminen on jo pitkän aikaa turhauttanut poikaa, mutta valmiudet istuvampaan asentoon siirtymisessä eivät ole olleet riittävät. Nyt vihdoin syöminen kuitenkin onnistuu näinkin ja pojan fysioterapeutin mukaan voimme huoletta istuttaa poikaa ruokailun ajan syöttötuolissa, vaikka hänellä ei vielä muuten riitä valmiudet istua. Poika on itse kovin onnellinen "isojen poikien tuolissa" istumisesta ja ruokailutilanteet ovat rauhoittuneet, kun ei koko ajan tarvitse punkea vatsalihaksilla itseään pystympään asentoon.

Primark (Laura)
Olen harmitellut jo monta vuotta minkä takia tätä vaateketjua ei ole saatu tuotua Suomeen, eikä edes laivamatkan päähän. Euroopan matkoilta olen aina kantanut selkä vääränä vaatteita mukanani, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Olimme tarkoituksella jättäneet matkalaukkuihin tilaa uusille vaatteille ( koska googletin etukäteen, ja tiesin löytäväni Primarkin ajomatkan päästä). Samoin myös vaipat ja patukan ruuat toivat kaivattua matkalaukku tilaa paluumatkalle. Kävimme shoppailemassa kaksi kertaa, ja kasseja taisi kertyä yhteensä 6 kpl. Loppusummaa en halua edes miettiä, mutta eipä tarvitse ostaa lapsille eikä oikeastaan meille aikuisillekaan yhtään vaatetta ennen syksyä.Halvimmat lasten vaatteet taisivat olla euron hintaan, eikä kyseessä ollut alusvaatteet tai sukat. Suosittelen lämpimästi tutustumaan kyseiseen vaateketjuun, jos liikkuu kaupungissa jossa Primark sijaitsee. Kyseinen ketju taitaa olla lähtöisin Irlannista.


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)