Viikon topit & flopit

Voi kuinka aurinko onkaan meitä taas tällä viikolla hellinyt. Ihana kevät, ihana tuleva kesä. Nyt viikonlopusta pitäisi taas viilentyä, mutta ei anneta sen häiritä! Kyllä ne helteet vielä jonain kesänä meillekin saadaan. Laura on perheineen Portugalin lämmössä, joten tällä kertaa kaikkit topit ja flopit ovat Tanjan käsialaa.

Flopit

Viimeinen vanhempainvapaaviikko
Niin vaan on tullut jo eteen se hetki, että ensi viikolla meidän vanhempainvapaa päättyy! Olen ollut kotona hieman vajaa 11 kuukautta ja aika on mennyt ihan hurjan nopeasti. Jään nyt sitten vuoden loppuun asti kotihoidontuelle, eli työelämään olisi tarkoituksena palata tammikuussa 2019. Vähän jännittää rahallisesti pienemmälle kotihoidontuelle putoaminen. Toki olemme miehen kanssa omaa rahatilannetta miettineet ja asiat pyrkineet hoitamaan niin, että myös tästä kotihoidon tuen kaudesta selvitään kunnialla.  Tarvittaessa voin etsiä itselleni keikkatöitä, jos kotona olo alkaa tuntua puulta tai kassa kaipaa lisää täytettä. Haikeaa se kuitenkin on, onhan tämä Suomen tuettu vanhempainvapaa kuitenkin aivan mieletön, koska tähän asti olen saanut hoitaa poikaamme kotona rahatilanteesta murehtimatta.


Lasten valmissoseiden sisällöt
Muutamat valmissoseiden sisällöt ovat saaneet miettimään, mitä ihmettä tuotteen valmistajat oikein ajattelevat. Ensimmäinen ihmetyksen aihe on ollut Pirkan luomu peruna-lohisose. Pakkauksen tuoteselosteen mukaan siinä on vain 23kcal/ 100g! Lähinnä siis vaan vatsantäytettä, miten voi olla noin pieni energiapitoisuus? Muuten Pirkan luomusoseet ovat olleet lapsen lemppareita, mutta peruna-lohisose ei kyllä mene meidän muutenkin hitaasti painoa kerryttävän muksun kanssa jatkoon.

Toinen ihmetys on ollut Piltin Pohjoisen maut Banaani-Mustikkapuuro. Miten ensinnäkin voi nimetä puuroksi tuotteen, jossa on 5,8% ruishiutaleita, eli n. 11g 190g sisällöstä on "puuroainesta". Toinen ja vielä suurempi ihmetys on ollut tuotteen hurja vesipitoisuus. Tuotteessa on banaania 34%, mustikkaa 15% ja ruishiutaleita 5,8%. Loput on vettä ja sitruunamehutiivistettä. Tuota sitruunamehutiivistettä tuskin on käytetty ihan hurjan paljon, eli melkeinpä voidaan laskea, että n. 45% purkin sisällöstä on vettä. Miksi ihmeessä? Onko tässä muuta ideaa, kuin lisätä tuotteen painoa halvalla vedellä? Myös Piltin tuotteista löytyy meiltä monia lemppareita, mutta Banaani-Mustikkapuuro saa jatkossa jäädä kaupan hyllylle.

Topit

Veronpalautukset!
Jos kotihoidontuelle jäämisen myötä putoan huonommille ansioille, niin onneksi verottaja kuitenkin muistaa ihan mukavalla potilla joulukuussa. Olen aina maksanut hieman tarvittavaa enemmän veroja, koska jouluna on kiva saada palautuksia. En myöskään missään nimessä halua mätkyjä, joten siksikin mieluummin himpun verren isompi veroprosentti. Nyt vanhempainvapaan ajalta maksoin 25% veroja, joten postilaatikkoon kolahtaneessa veroehdotuksessa oli loppusummana kiva joulubonus. Olen sen verran itseni huijaaja, että en miellä veronpalautuksia samalla tavalla omalla työllä ansaituksi rahaksi, vaan ne vaan on sellainen kiva "ylimääräinen lisä", jonka käyttäminen ei tee yhtään niin pahaa kuin muihin säästöihin kajoaminen.


Lapsimessut
Käytiin Lauran ja lapsukaisten kanssa eilen pyörähtämässä Lapsimessuilla. Ihmisiä ja lastenvaunuja oli hurjan paljon, joten messuständejä oli välillä vähän hankala lähestyä. Teimmekin Lauran kanssa diilin, että toinen jäi lasten kanssa odottelemaan sivuun, kun toinen halusi mennä hypistelemään kojujen tuotteita. Paljon oli nähtävää ja jotain pieniä ostoksia tarttui mukaankin. Ehkä ensi vuonna jättäisin lapsen kuitenkin messujen ajaksi isänsä hoiviin, ilman vaunuja messuista olisi varmasti saanut paljon enemmän irti.


Ruusut
Sain Lauralta eilen ruusuja ja suklaata kiitoksena toissapäiväisestä lapsenhoitoavusta. Mitään en olisi tuosta pienestä auttamisesta kaivannut, mutta kyllähän tällaiset pienet arjen huomioimiset vaan piristävät mieltä. Kiitos Laura!

Olisi mukava kuulla teidän viikon topit ja miksi ei myös flopit? Mitkä asiat ovat ihastuttaneet ja vihastuttaneet tällä viikolla? Ihanaa viikonloppua!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)