Viikon topit & flopit

Oi mikä ihana viikko takana, säät ovat suosineet ja aurinkoenergian avulla jaksaa touhuta vaikka ja mitä! Tässä tämän viikon topit & flopit.

Flopit


Ärsytyskohtaukset (Tanja)
Viime aikoina on välillä ärsyttänyt ihan hulluna ja ihan ilman syytä. Näissä tilanteissa ärsyttää jopa se, että ärsyttää. Mistä ihmeestä ihmiselle tulee aivan päättömiä ärsytyskohtauksia, joihin ei tunnu tehoavan oikein mikään. Jostain syystä näitä ärsyyntymispäiviä on ollut viime aikoina vähän turhankin usein ja olen kovasti yrittänyt keksiä keinon, millä niistä pääsisi eroon. Ihan älyttömän raskasta olla kiehumispisteessä lähes koko ajan. Tällä viikolla ainakin oman ajan ottaminen, sekä kaikenlaisen kivan puuhastelu on helpottanut oloa kummasti. Ärsyyntymistä on myös helpottanut se, että pohtii mitkä kaikki asiat ovat elämässä hyvin. Tajuaa, että asiat ovat juuri niin kuin pitääkin, eikä ole mitään syytä olla kiukkuinen. Lapsen kanssa touhuaminen on myös yksi todella tehokas ärsyyntymisen helpottaja, tuo pieni ihminen on niin syötävän suloinen, että sydän meinaa sulaa siitä onnellisuudesta. On myös ihana seurata, mitä kaikkea uutta hän oppii päivä päivältä.

Pakkaaminen (Laura)
Rakastan matkustamista, mutta inhoan pakkaamista. Vaikka tekisin valmiiksi listoja, joihin olisi listattu kaikkien perheenjäsenten tarpeelliset tavarat, on autossa olo että: "Jotain jäi!". Ajattelen pakatessa ensimmäiseksi niitä ehdottomia tavaroita. Niitä, joita ilman ei matkassa pärjää. Siksi on monesti matkalta puuttunut jotain oleellista, kuten vaatteita. Vaatteet on listalla viimeisten joukossa, niitä kun voi aina ostaa paikan päältä, jos jotain unohtuu. Matkan yhteyteen tuli myös kevät. Kevät meidän taloudessa tarkoittaa kevätsiivousta ja siihen kuuluvaa talvivaatteiden pakkaamista kellariin. Pakataan vaatteet säilytyslaatikoihin ja viedään varastoon. Harmillisesti tämä sattui nyt tänä vuonna samaan vaiheeseen matkan kanssa. Joten ilmassa lentelee tuplasti ärräpäitä, kun talouden haltijakeiju pakkailee tavaroita. Ja yleensä "harmittelee" tavaroiden paljoutta ja minimissään olevia säilytystiloja. Isompi lapsi on tulevan viikon toisessa kodissaan, joten hyödynnämme hänen sänkyään. Keräämme siihen tulevan matkan tavaroita, jotta kaikki tarpeellinen tulee varmasti mukaan.

Topit


Ihana torstai-ilta (Tanja)
Tällä viikolla on ollut ihania menoja, jotka ovat piristäneet mieltä. Torstaina kävimme Lauran kanssa Meidän perheen ja WSOY:n lukijaillassa, jossa oli keskustelemassa kirjailijat Jani Toivola ja Satu Rämö. Keskustelu oli äärettömän mielenkiintoinen ja oli lohdullista kuulla, että nämäkin kirjailijat käyvät ihan samoja epävarmuuksia ja ajatuksia vanhemmuuteen liittyen, mitä itsekin on päässä pyöritellyt. Rämön Islantilainen kodinonni tuli luettua Thaimaan matkalla ja sitä voin kyllä suositella todella paljon kaikille. Toivolan Kirja tytölleni -kirjan ostin nyt lukijaillasta ja siihen pääsen toivottavasti uppoutumaan mahdollisimman pian. Lukijaillan jälkeen suuntasimme juomaan lasilliset viiniä ja paransimme maailmaa pari tuntia, olipa virkistäytynyt olo kun suuntasin metrolta kotia kohti.

Päätös yösyöttöjen lopettamisesta ja unikoulusta (Laura)

Olemme jo pitkään miettineet yösyöttöjen tarpeellisuutta, ja päätös niiden lopettamisesta on muhinut jo pitkään. Lopullisen päätöksen tein kuitenkin yllättävän äkillisesti. Päätökseen vaikutti paljon ruokailut päivisin, jotka olivat muuttuneet haasteellisiksi ( osittain yli viikon kestäneen sairastelun takia). Aamupuuro ei maistunut ollenkaan ja tämä teki lääkkeidenannon vaikeaksi, kun lääke annettiin soseen kanssa. Jätin samalla myös ylimääräiset maidot päivästä pois. Haluan totuttaa patukan juomaan maidon ruokailujen yhteydessä ja iltamaitona. Yöt ovat olleet tuskaa päätöksen teon jälkeen ( kuten osa on saattunut huomata instan puolelta), mutta joka yö tapahtuu pieniä edistymisen askeleita. Nukutaan joka yö pidempiä pätkiä. Eikä yömaitoja ole tarvinnut lämmittää ollenkaan. Hän ei ole siis tarvinnut maitoa öisin ollenkaan. Uneen vaipuminen ilman maitoa on vaan ollut erittäin vaikeaa.
Patukka on sairastelun takia palannut nukkumaan meidän viereen. Reissumme takia emme ole aloittaneet unikoulua samaan aikaan yösyötöistä vierottamisen kanssa. Ajattelin muutenkin, että voi olla aika rankka kokemus jättää kaikki kerralla. Siksi meillä unikoulu aloitetaan lomareissun jälkeen. Loma olisi saattanut joka tapauksessa sotkea alkanutta unikoulua, ja siksi unikoulu alkaa loman jälkeen. Tarkoitus on siis tassutellen aloittaa, ja jos tarvitsee, niin sitten kysyä neuvolasta apua unikouluun. Toivon kovasti, että selviämme tassuttelemalla. Roudaamme siis patukan huoneeseen patjan varmuuden vuoksi. Tarkoitus olisi nukkua omassa huoneessa, mutta nyt jo näiden valvottujen öiden takia, on patja hyvä olla patukan sängyn vieressä valmiina. Samalla tietenkin pystyy nopeammin reagoimaan mahdollisiin heräämisiin ja opettaa patukka vaipumaan takaisin uneen ennen kuin on kunnolla hereillä. Äiti ja isä kaipaa pidempiä unipätkiä, toivottavasti tämä auttaisi.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)