Viikon Topit & Flopit

Viikko on sisältänyt erilaisia huolenaiheita vauvojen terveyteen liittyen, matkan sunnittelua sekä omaa aikaa.


TOPIT


Matka lähestyy (Laura)
Saimme patukan passin viime viikolla, joka konkretisoi matkamme olevan ihan oven takana. Siihen on enää pari viikkoa. Miten ihanaa päästä lämpöön, kävelemään kuivia katuja ennen kaikkea nauttimaan perhelomasta. Kylpemään aurinkokylvyssä ja kastamaan varpaat Välimereen? Eiku hetkinen, taidamme kastaakin varpaat Atlantiin? ( GoogleMaps tarkastus kertoo, että Atlantianhan se on!)
Reissuun liittyen on tulossa omaa postausta siitä, mitä otimme ja otamme huomioon matkaa suunniteltaessa? Ja miksi päädyimme omatoimimatkaan? Matkamme tulee olemaan siis hieman erilaisempi kuin Tanjan perheen, joten siksi teen oman postauksen meidän matkan ennakkotunnelmista. Yritän saada jotain postausta aikaseksi myös matkalta, jos vaan kohteessamme oleva Wifi-yhteys on yhteistyökykyinen. Ah, ihana ensimmäinen perheloma!


Oman ajan ottaminen (Tanja)
Viime viikon floppejen kirjoittaminen sai minut taas tajuamaan, että sitä omaa aikaa on vaan otettava. Ei sitä kukaan tule tyrkyttämällä tyrkyttämään, vaan täytyy olla itse aktiivinen. Siksipä olen tällä viikolla käynyt kampaajalla, tehnyt kotona ihania kasvohoitoja ja tavannut ystäviä. Osa näistä asioista on tapahtunut vauva mukana kulkien, mutta virkistävää se silti on ollut. Suosittelen kaikille, etenkin pienten lasten vanhemmille!

FLOPIT


Jäätävä Flunssa vai Rs-virus? (Laura)
Olemme sairastaneet koko viikon. Kävimme lääkärissä viikon puoli välissä. Saimme ohjeeksi perusflunssan hoito-ohjeet. Lääkärikäynnin jälkeen oli hieman hölmistynyt fiilis. Lähdin lääkäristä takataskussa melkein 100€ lasku, kasa reseptejä ja olo, että olin käynyt turhaan vauvani kanssa lääkärissä. Minua pidettiin ensi äitinä, hysteerisenä pikku vauvan äitinä, joka juoksee lääkärissä turhaan. Oli järkyttävän pettynyt olo. Paljonko oli häneltä pois vaikka olisinkin pienestä nuhasta käynyt lääkärissä? Maksan palvelusta, mutta en kuormita julkisen jonoja. Vakuutuksen ansiosta voin käyttää yksityisen palveluita vaikka olenkin kotihoidontuella. Vauvani on oikeasti kipeä. Haluan, että hänet tarkistetaan ja varmistetaan ettei hänellä ole MITÄÄN MUUTA kuin flunssa. Olemme edelleen siis kuumeessa ja yskimme niin, että lima aiheuttaa ykärefleksin. Mitään hän ei suostu syömään, maitoa onneksi ottaa. Lääkeidenanto on taistoa ja vatsakin alkaa reagoimaan muuttuneeseen tilanteeseen. Sanottiin, että viikossa olisi ohi lääkkeiden kanssa. Vieläkään ei näy muutosta parempaan, joten taitaa huomenna olla uudestaan läärissä käynnin paikka. Menemme varmasti eri lääkärille.


Ärsytystä ja huolta aiheuttanut neuvolakäynti (Tanja)
Kävimme tällä viikolla 8kk neuvolassa ja tällä kertaa jäi kyllä enemmän kysymyksiä sieltä pois lähtiessä, kuin mitä niitä oli neuvolaan mentäessä. Meitä oli vastassa nuori sijainen, joka ei nähnyt tarpeelliseksi esitellä itseään tai kertoa lainkaan, miksi omalle hoitajallemme varattu aika ei toteudu. Tämä sijainen oli viides hoitaja, jonka vastaanotolla pojan kanssa olemme käyneet ja itselleni tuli todella turhautunut olo, koska en enää yhtään kertaa jaksaisi juurta jaksaen selittää asioita, jotka pohjautuvat useamman kuukauden ajanjaksoon. Olisin tarvinnut neuvoa mm. imetykseen liittyen, mutta siihen tämän kertainen hoitaja ei osannut sanoa mitään. Turhautti ja ärsytti. Lapsen kasvusta ja kehityksestä jäi itselleni pieni huoli ja olen onnellinen, että ensi viikolla meillä on vielä lääkärinvastaanotto, jossa voin vielä huoltani purkaa.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)