Mitä minulle kuuluu, kun olen 3/4 vuotta vanha!MOI!
Minä olen "patukka" ja olen se vauva, joka täällä kirjoituksissa välillä seikkailee. Äidin mielestä olisi kiva, jos kertoisin teille hiukan minun kuulumisia. Ja onhan se minustakin hauskaa. Äidin tekstit, kun on välillä sellaisia pohdintoja. Minusta olisi kiva, jos joskus kertoisin teille kuulumisia. Ja luulen, että minun paras kaveri tekee joskus myös niin.
Koska olen ollut kipeenä, minun 8kk neuvola siirtyi johonkin tulevaisuuteen ( äitini sanoi niin), ei minulla ole kertoa minun tarkkoja mittoja. Mutta mun vanhemmat mittasi ja punnitsi minut. Olin vajaa 11 kg ja reilu 73 cm pitkä.

Minä tykkään kovasti liikkua paikasta toiseen. Joskus maltan mennä koko matkan putkeen, joskus matka tuntuu liian pitkältä ja jään vähäksi aikaa huilaamaan. Saatan huilata kymmenenkin minuuttia, jos käteeni osuu lelu. Minua kovasti kiinnostaa patteri ja sen säätönappula, kaikki mahdolliset johdot on ihania, pistorasioissa on niin ihania reikiä ja äidin vaasit on pakko kaataa aina. En oikein malta yölläkään nukkua, koska liikkuminen on niin kivaa. Monesti olen pöytien ja tuolien alla jumissa, ja silloin minulla menee tosissaan hermo. Jotenkin pääsen sinne alle aina, sitten mun pää osuu tuolin reunaan ja en osaa sieltä alta pois. Äiti tai isä pelastaa, onneksi. Osaan nousta huonekalujen tuella seisomaan ja vau, se on siistiä!Rakastan ruokaa. Syön viisi kertaa päivässä, aamuin ja illoin puuroa, kaksi kertaa päivässä lämpimän soseen ja sitten välipalaksi saan jotain hedelmä- tai marjasosetta. Sitten kun menen päikkäreille tai nukkumaan äiti antaa minulle maitoa (korviketta). Mutta sen pitää aina olla lämmintä, kylmästä maidosta en tykkää yhtään. Vettä olen oppinut juomaan ruuan kanssa, kun äiti oli niin kovin sinnikäs,ja opetti minulle sen salat. Joskus äiti kokkailee minulle myös sellaisia ruokia ja välipaloja joita osaan syödä itse sormilla. Tykkään leivästä ja rakastan kaikkia erilaisia naksuja. Ehdottomia on porkkananmakuiset naksut. Minua kiinnostaa kokkailu ja kaikki kodinkoneet. Kahvinkeitin on jotenkin tosi hieno, ku se pulppuaa ja siitä nousee höyryä. Mun isä kokkailee iltaisin meille ruokaa ja tykkään kovasti seurailla mitä kaikkea se tekee. Höyryt ja paistamisen äänet on jotenkin koukuttavia.

Heräilen öisin ja kovasti haluaisin silloin aina maitoa. Äiti päätti kuitenkin viikonloppuna, että aloitamme jonkun ihmeen vieroituksen. En nyt ole saanut enää maitoa öisin. Ensimmäisinä öinä päätin vähän protestoida heräämällä "keskellä yötä". Nyt kun alan tottumaan ajatukseen, etten tarvitse maitoa öisin, olenkin jo nukkunut pidempiä pätkiä putkeen. Viime yönä heräsin ensimmäisen kerran vasta puoli kolmen aikoihin. Normaalisti olen herännyt jo yhden aikoihin. Nukuin puoli viiteen asti omassa sängyssä, ja sitten halusin kovasti äidin ja isän viereen. Olen nukkunut ehkä viisi yötä kokonaan omassa sängyssä. Nyt harjoittelemme sitäkin kovasti etten ikävöisi enää öisin äidin ja isän väliin.
Nukun vielä kaksi kertaa päivässä päikkärit. Yleensä ne on sellaisia tunnin tai parin tunnin pätkiä.Minulla on paljon kavereita, ja äiti ahkerasti pakkaa minut autoon tai vaunuihin, ja me reissataan kavereiden luokse. Minusta on kiva nauraa paljon ja taputtaa. Taputan yleensä kaikelle, jos joku vaan nauraa tai sanoo JEE! Siksi myös kavereiden tekemiset on taputusten arvoiset. Musiikista pidän kovasti ja muskari on viikkojeni kohokohta. Olen oppinut pusun merkityksen ja siksi olenkin kaikille niitä heti antamasta. En vain ole vielä ymmärtänyt, että saatan olla vähän raju otteissani ja kaikki  ei siitä oikein pidä. Viihdyin myös vaunuissa, koska ne saa niin pystyyn, että näen sieltä jotain. En oikein viihtynyt pienenä vauvanakaan vaunukopassa, ja mut siirrettiin jo 4,5 kk ikäisenä ratasosaan. Ehto oli kuulemma se, että osaisin puoli-istuvassa asennossa istua tuettuna.
Pitkät suihkut ja kylvyt ovat myös kivoja. En enää pelkää suihkua samalla tavalla, kun sillon kun olin pienempi. En vaan oikein ymmärrä miksi vesisuihkusta ei voi ottaa kiinni. Se kuitenkin muistuttaa laturinjohtoa, jossa roikun jatkuvasti. Minulla on omia suihkuleluja, sellaisia kilpikonnia. Niitä syön ja imen, mutta paras lelu on ehdottomasti äidin vanha shampoopullo. Raivostun, jos en saa sillä leikkiä. Se on sellainen mageen vihreä, vähän sellainen metallinhohtoinen. Sitä hakkaan lattiaan suihkussa istuessani. Kylven nykyään tosi harvoin, haluan koko ajan ammeesta pois. On paljon kivempi istua sellaisen liukuestekylpymaton päällä ja leikkiä.


Olen kova kuolaamaan, ja minulta löytyykin jo kahdeksan hammasta. Äiti luuli, että kun saan ensimmäiset hampaat loppuu kuolaaminen siihen. Päätin toisin. Minulle on tulossa lisää hampaita. Niiden alut näkyy jo alhaalla. Osaan myös jo etuhampaita käyttää puremiseen. Mutta sitä ei kuulemma saa tehdä kuin ruuan pienentämiseen. Kovasti haluaisin kokeilla hampaita kaikkeen muuhunkin. Osoittelen etusormilla asioita, ja sitten minulle kerrotaan mitä sormen osoittamassa suunnassa on.  Sormilla on kiva osoitella vaikka en aina tietoisesti sitä teekkään. Puhua palpatan myös koko ajan. Osaan muodostaa tavuja ja äänteitä. Äidin mukaan sanon jo omalla tavallani äiti, hyvä, ja muutamia muitakin sanoja. Kaikki kovasti kertovat minun omaavan kovan äänen. Ja se on kuulemma selvää mistä se tulee.
Kesää myös odotan. Äiti ja isä on kertonut, että silloin on lämmintä ja eikä minun tarvitse pukea niin paljon vaatteita päälle. Eli minun ei tarvitse menettää hermoja. Pukeminen on niin hikistä hommaa. Kesän jälkeen minun pitäisi kuulemma harjoitella isän kanssa johonkin päiväkotiin menemistä. Mikäköhän paikka se on? Siellä on kai minulle uusia ystäviä ja kaikkea kivaa tekemistä. Joten ei se kai voi olla ikävä paikka?
Mut nyt mun täytyy mennä päikkäreille. Ehkäpä mä taas joskus valtaan äidin koneen ja kerron taas mitä mulle kuuluu! :) Kiitti ja moi!Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)