Miksi?

Maaliskuun askarruttavat Miksi- kysymykset, olkaa hyvä:


Miksi kevät tulee aina niin myöhään?
Joka vuosi tuntuu, että kevät tulee myöhemmin ja myöhemmin. Leskenlehtiä etsii tienpenkoista huhtikuun puolesta välistä lähtien. Turhaan, koska sieltä ne pilkottaa joka vuosi myöhemmin toukokuussa. Onkohan sellasta vappuakaan tulossa enää, jolloin voisi istua hellemekossa terassilla, nauttien kuplajuomaa ja tippaleipiä. Nyt tyydytään sisätiloissa jääkiekon mm-kisojen seuraamiseen. Tippaleipää syödään jos se on muistettu ostaa kaupasta. Vappu yllättää, koska kevään ei voida sanoa alkaneeksi vielä silloin.  Pääsiäisenä on vaikea löytää pajunkissoja virpomisvitsoiksi ja juhannuksena löytyy viel lumikasoja sieltä täältä. Onneksi se kevät kuitenkin tulee, joka vuosi. Ja aina se kevään tuoksu on yhtä ihana ja tennarit tuntuvat niin kevyiltä jalassa. Hiekaton asfalti ja hiirenkorvat koivuissa luovat mielikuvia lämpimästä kesästä.

Miksi mun converset on talven jälkeen aina ruskeat?
Vaikka pesisin converset ennen niiden talvisäilöön laittamista, on ne joka kerta kevään tullessa yhtä ruskeat ja epäsiistin näköiset. Yleensä vielä ajattelen, että haluan ne johonkin tiettyyn tilaisuuten jalkaan enkä koskaan ole varautunut siihen, kuinka työläs prosessi kenkien käyttökuntoon saaminen on. Niitä hinkataan ihmesienellä kiireessä valkoisemmaksi ja koneessa tahranpoistajan avulla hohtavaksi. Joka vuosi päädyn siihen tulokseen, että kaikista helpointa olisi vaan ostaa parin vuoden välein uudet valkoiset Converset. Ei niitä koskaan saa täysin puhtaiksi. Mikä onkaan siistimpää kuin sulaneen lumen ja ruskeiden penkkojen keskellä valkoisuuttaan hohtavat Converset.


Miksi vauva herää päikkäreiltä aina, kun saat oman ruuan lämmitettyä?
Tämä tapahtuu aina, kun saavumme lenkiltä ja vauva jää nukkumaan päikkäreitä ulos vaunuihin. Heti, kun mikro kilahtaa lounaan olevan lämmin, niin saman tien myös itkuhälytin alkaa piipata. Ja on ihan sama lämmitätkö ruuan heti sisälle tultuasi vai puolentunnin tai tunnin päästä, ruuan lämmitys on takuuvarma keino saada lapsi heräämään.

Miksi lastenvaatteiden koot vaihtelevat eri merkkien välillä?
Pikkuhiljaa alan oppia, mitkä vaatemerkit ovat mitoitukseltaan pieniä ja mitkä taas suuria. Alussa vaatekaapista löytyi pieneksi jääneitä "seuraavan koon" bodyja vaikka millä mitalla ja joitakin bodyja ehti käyttää vain sen kerran, kun ne pitikin jo pakata vintille pieneksi menneiden vaatteiden laatikkoon. Miksi jonkun valmistajan 68 koon body on paljon pienempi kuin taas jonkun toisen valmistajan, vaikka kokolapussa on täysin sama numero? Suorastaan ärsyttävää, kun et voi vaan tuijottaa kokolappua ja luottaa, että 68 koon jälkeen siirrytään 74 kokoon. Tällä hetkellä käytössä on kaikkea 62-74 kokojen väliltä.

Muistathan osallistua Naperosta nautiskelijaksi -kirjan arvontaan, aikaa on 4.4. asti! Arvontaan pääset klikkaamalla tästä.

2 kommenttia

  1. Kysymyksiin en osaa vastata, että miksi, mutta jumalaisen hyvännäköistä risottoa on kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pakko myöntää, että se myös oli jumalaisen hyvää. Risotot ovat oma bravuurini ja pääsiäisenä lihan kyytipojaksi valmistui punajuuririsottoa. Jumalaisen hyvää sekin! -Tanja

      Poista

Kiitos, kun jätät kommentin! :)