Viikon Topit & Flopit

TOPITBlogikollegan kotiinpaluu ja kirja-arvonta

Ihanaa, oli saada Tanja perheineen takaisin kotiin. Jos nyt saisi vaunulenkkirytmiä ja täytettä arkeen. Tämä tiesi myös Naperosta nautiskelijaksi- kirjan esittelyä ja arvontaa. Kirjasta kokeilin jo Tanjan lomaillessa muutamaa reseptiä, jotka maistuivat koko perheelle. Intoni kirjan suhteen kasvoi siis entisestään, ja näin ollen Tanjan kotiinpaluu merkitsi kirjan esittelyä teille lukijoille. Vaikka arpaonni ei osuisi kohdallesi, suosittelen lämpimästi ostamaan kirjan jos sinua yhtään kiinnostaa perheen yhteiset ruokailuhetket ja vauvan omatoiminen ruokailu.

Kirjan arvontaan ehdit osallistua 4.4. asti kommentoimalla Soseilijasta sormiruokailijaksi- postausta. Instasta löydät myös oman kirja-arvonnan, johon löydät ohjeet vainaitienjutut instatililtä.


Pääsiäinen ilman suunnitelmia

Vaikka matka oli pelkkää rentoutumista ja lomailua, niin olen onnellinen että pääsiäiselle emme olleet suunnitelleet yhtään mitään tekemistä. Pieni reissun jälkeinen väsymys on nostanut päätään kaikkien perheenjäsenten kohdalla ja on ollut mukava, että voi ihan rauhassa tasailla unirytmiä ja antaa poitsulle hänen kaipaamaansa rauhoittumista kotosalla, ilman jatkuvaa menemistä ja tekemistä. Vauvan unirytmi on palautunut aika hyvin Suomen aikaan, mutta päivisin hän on ollut selkeästi väsyneempi ja hieman kiukkuisempi ja onkin nukkunut useamman tunnin päiväunia, jota hän ei normaalisti tee. Nyt siis rauhassa nukutaan pitkään, torkutaan päiväunia ja pestään loma-ajan likapyykkiä.

FLOPIT
Syntymäpäivä

Vaikka elänkin tällä hetkellä elämäni parasta aikaa,  vuodet tuntuu vierivän koko ajan nopeammin ja nopeammin. Syntymäpäivät yllättävät joka vuosi samalla tavalla kuin lumi autoilijat. Ja joka vuosi tuntuu, että täyttää sen 25 vuotta. Näin oman lapsen syntymän jälkeen, ei haluaisi syntymänpäivän tulevan enää ollenkaan. Omat syntymäpäivät kuitenkin muistuttavat lapsien hurjasta kasvuvauhdista, ja kuka haluaisi omien lapsien kasvavan nopeasti. Syntymäpäivät(kin) taitavat olla lasten juhlat, aikuisena juhlitaan vaan tarvittaessa ja täysiä kymppejä.


Pitäisi-jutut

Jalkahoitajalla käydessäni aina hieman nolona selitän, miten en jostain syystä saa iltaisin rasvattua korpuksi kuivahtaneita jalkapohjiani. Kampaajalla puolestaan mietin ääneen, että edellisestä hiustenleikkuusta onkin tainnut kulua jo se reilu puolivuotta. Kotona katselen kylpyhuoneen saumoja ja ajatellen, että nekin kaipaisi taas jynssäämistä. Koirakin pitäisi pestä ja jääkaappikin kaipaisi puhdistusta. Lapsen vaatekaappi on täynnä pieneksi jääneitä vaatteita ja auto on ollut jo muutaman kuukauden imurointia vailla. Äitiysfyssarin antamat jumppaohjeet ovat unohtuneet, vaikka eihän niiden tekeminen vie kuin pienen hetken päivästä. Samoin kuin se jalkojen rasvaus, pitäisihan siihen olla aikaa. Pitäisi- lista on niin täynnä asioita, että välillä ihan hengästyttää. Sitä ruoskii itseään siitä, että ei saa jotain pikkuasioita tehtyä, jotka eivät loppujen lopuksi vie kuin hetken aikaa, mutta samalla unohtaa sen miten paljon tulee päivittäin tehtyä asioita, joiden tekemistä ei voi siirtää ja jotka vaan kuuluvat jokaiseen arkipäivään. Voisiko jostain ostaa pari lisätuntia päivään? Ehkä tänään vihdoin levitän naamion naamalle, sekin on roikkunut "pitäisi-listallani" jo tovin jos toisenkin.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)