Viikon topit & flopit

Tällä viikolla palasimme normaaliin Topit&Flopit kirjoitteluun, kun postauksessa on molempien perheiden toppeja ja floppeja. Ensi viikolla tiedossa arvontaa ja kirjaesittelyä, kun Tanja perheineen palailee lomalta. Muistakaa varautua sunnuntaiksi herkuilla, pieniä pupuja ja noitia on liikkeellä!


TOPIT

Pääsiäinen

Vaikka en ole mikään viherpeukalo, eikä meillä kotona ole yhden yhtä viherkasvia, olen yleensä pääsiäiseksi tykännyt laittaa rai- ja ohraruohot kasvamaan. Jotenkin se on sellainen varma kevään merkki. Pääsiäisestä eteenpäin voi vaan odottaa, koska saa laittaa tennarit jalkaan, ja heivata talvikengät kellariin.
Olen myös suuri pääsiäispupu-fani. Mitä olisikaan pääsiäinen ilman suklaamunien piilotusta. Mignon- ja Kindermunat ovat minun ehdottomia lemppareita.
Suurena Mämminystävänä pitää pääsiäislomaa varten varata kaupasta mämmiä, kermaa ja vaniljakastiketta.


Tällä viikolla toppeja olisi vaikka ja kuinka paljon, mutta nostetaan nyt esille täydellinen rentoutuminen. Siitä tietää, että loma on ollut riittävän pitkä ja arjesta irtaannuttava, kun alkaa haikailla takaisin omien rutiinien pariin. Lähtöpäivän kaaottiset ja hermojakin kiristäneet tunnelmat tuntuvat olevan valovuosien päässä, vaikka todellisuudessa reissussa ollaan oltu puolitoista viikkoa. Teillehän en olekkaan vielä kertonut, miten automme pyyhkijä päätti hajota lähtöpäivän aamuna, kun olin viemässä meidän koiravanhusta veljelleni hoitoon. Ja se tiistaihan oli juurikin päivä, jolloin satoi kaatamalla vettä, eli ilman toimivia pyyhkijöitä motarilla ajaminen tuntui hieman hurjalta touhulta. Onneksi meillä oli muutama tunti ylimääräistä aikaa ennen lentokentälle lähtöä, joten tästäkin katastrofin mahdollisuudesta selvittiin lopuilta muutamalla ärräpäällä ja paniikkipuhelulla miehelle.

Mutta se rentoutuminen, en muista olisinko koskaan viettänyt näin lepolomaa mitä tällä kertaa täällä Thaimaassa. Ja voi että se on tehnyt hyvää! On ihana huomata kaipaavansa niitä oman arjen pikku juttuja, jopa sitä normaalisti vihaamaani kaupassa käyntiä. Silti on kuitenkin helpottavaa, että vielä muutaman päivän voimme köllötellä altaan reunalla ja lillua lämpimässä meressä.

FLOPIT


Nettiaddiktio

Kirjoitinkin ruutuaikaan ja älylaittesiin liittyen lastenkasvatuksen näkökulmasta, mutta täällä lomalla olen saanut huomata miten kiinni sitä on välillä itse omaan puhelimeen ja nettiin. Suurin koukutukseni on instagram ja podcastit, niitä on kiva selailla/kuunnella esim. altaalla makoillessa. Mikä on sitten liikaa ja pitäisikö lomalla osata täysin laittaa somekanavat kiinni? Nyt lomalla heikon Wi-Fi verkon varassa ollessa nettiä ei kuitenkaan voi ehkä liikaa käyttää, se kun toimii jos on toimiakseen..Mutta voisiko senkin ajan käyttää jotenkin fiksummin, vaikkapa kirjaa lukien?

Hajonnut läppäri

Ja niinhän siinä sitten kävi, kun innoissani näpyttelin tekstiä ruokapöydän ääressä välipala-aikaan, jätin kahvikupin liian lähelle. Uudehkon läppärin näppäimistö lainehti maitokahvissa. Laskin hitaasti kymmeneen ja lähdettiin päikkäreille. Huoltokäyntien jälkeen tuli todetuksi, että joudun uuden koneen ostoon. VINKKI! Älä jätä mitään arvokasta lähellä vauvaa, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu.


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)