Terveiset Thaimaasta


Lomapäivä numero viisi on startannut ja onneksi jäljellä on vielä niin monta aamua, ettei vielä tarvitse rueta laskemaan kuinka monta päivää on jäljellä kotiin lähtöön.

Lento tänne päin sujui todella hyvin. Olin henkisesti varautunut kaikkiin mahdollisiin katastrofeihin, joten odotukset eivät lapsen ensimmäisen lennon kohdalla olleet korkealla. Lento ei kuitenkaan olisi voinut sujua paremmin, koska poitsu nukkui lähes koko matkan. Muun ajan hän seurusteli iloiseen omaan tyyliinsä viereisen matkustajan kanssa ja leikki tyytyväisenä meidän sylissä. Yksi pieni itku tuli vaipanvaihdon yhteydessä, jostain syystä lentokoneen vessa oli aivan hurjan pelottava paikka. Suuri helpotus matkanteossa oli myös lennon kannalta suotuisat tuulet, joiden ansiosta olimme Krabilla reilusti alle 10 tunnissa.


Hotellille saavuttiin noin 16 tuntia siitä, kun olimme kotioven Suomen päässä sulkeneet. Pikku-ukko jaksoi edelleen olla hyväntuulinen, mitä ei voi välillä kuin ihmetellä. Ollaan todellakin saatu helppo lapsi, joka tuntuu sopeutuvan tilanteeseen kuin tilanteeseen nopeasti. Lämpötila kipuaa päivisin noin 34 asteeseen ja ilmankosteus on aikamoinen. Tarkkana saa siis olla lapsen kanssa, ettei vie häntä aurinkoon pahimman paahteen aikaan, sillä kaikista suojavaatteista ja aurinkorasvoista huolimatta auringonsäteet heijastavat ja aika nopeasti aiheuttavat punoitusta herkällä ja tottumattomalla iholla. Aamupäivät olemmekin miehen kanssa vuorotelleet uimisten yms. ulkoaktiviteettien suhteen ja toinen on ollut pojan kanssa sisätiloissa tai varjoisalla terassilla. Iltapäivän puolella olemme lähteneet yhdessä altaalle ja poika on kyllä nauttinut altaassa uimisesta ja altaan reunalla mönkimisestä aivan silmin nähden. Aiempiin aktiivilomiin verrattuna tämä reissu on ollut kovin erilainen, mutta silti aivan täydellinen ja akkuja lataava. On voinut unohtaa arjen kiireet ja vain pysähtyä nauttimaan perheestä, lämmöstä, maisemista ja hyvästä ruuasta. Rytmin kääntäminen Thaimaan aikaan ei myöskään ole tuottanut ongelmia ja poika on joka yö nukkunut sikeästi 9-11 tuntia putkeen.


Meidän majoitus on pieni söpö bungalow aivan meren ja myös uima-altaan äärellä. Alue on mukavan rauhaisa, vaikka lähistöltä löytyy useita ravintoloita joissa voi iltaisin nauttia ruuan meren kohinaa kuunnellen. Vajaan 10 minuutin automatkan päässä on hieman suurempi kylä, jossa kävimmekin eilen illalla syömässä ja ostoksilla. Siellä olikin aikamoinen vilinä ja illan päätteeksi oli mukava palata takaisin tänne rauhan tyyssijaan. Ihana Thaimaa ja ihana loma. Onneksi vielä hetkeen ei tarvitse palata kotiin, vaikka varmasti kahden viikon rentoilun jälkeen paluu omaan arkeen tuntuu jo miellyttävältä ajatukselta. Nyt taidan mennä pulahtamaan mereen, kun poika vielä nukkuu päikkäreitään. Lämpimässä merivedessä lilluminen on jotain niin taivaallista.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)