Viikon topit ja flopit


Viikko on taas vierähtänyt ja on aika koota topit ja flopit. Tällä kertaa viikko on ollut posiitiivisesti painottunut, joten topit saavat näytellä pääosaa tässäkin postauksessa.

Viikon topit

Taivaallinen tomaattikeitto

Laura hemmotteli makunystyröitäni viime viikon mökkireissulla tekemällä ihan superhyvää tomaattikeittoa. En ole aiemmin itse kokkaillut lainkaan tomaattikeittoja, joten resepti lähtikin testiin heti tällä viikolla. Keitto on todella nopea tehdä, joten ruoka sopii kiireisempäänkin arkeen. Tuore basilika ja valkosipuli takasi, että keittiöstä leijaili huumaava tuoksu. Ihan en mielestäni Lauran keiton tasolle omani kanssa päässyt, mutta mies kehui ja santsasi. Ja olihan se hyvää. Päällä tietenkin rapeaksi paistettua pekonia ja smetanaa.
Päälle mahtuvat hellevaatteet

Pieni hikikarpalo meinasi kihota otsalleni, kun tajusin, että parin viikon päästä pitäisi vaihtaa toppahousut ja villakalsarit hellevaatteisiin. Hellevaatteitahan on tullut viimeksi käytettyä ennen raskautta ja vaikka vaaka aikalailla samaa lukemaa näyttääkin kuin ennen raskautta, niin kropan malli ja olomuoto on ehkä vielä hieman eri. Suurin toivein kaivoinkin kaikki shortsit ja mekot vaatekaapin uumenista ja toivoin parasta. Shortsit mahtuivat kuin mahtuivatkin päälle ilman vatsan sisään vetämistä ja mekot eivät muistuta makkarankuorilta. Huh! Helpotus oli suuri, koska tähän aikaan vuodesta ei kauppojen rekit suoranaisesti pursua kesävaatteista.


Hiihtoloma ja sen kirkkaat pakkassäät

On ollut ihan uskomatonta olla hiihtolomalla kerrankin lumen ja paukkupakkasen keskellä. Vaikka patukan kanssa ei ole uskaltanut ulkoilla heti aamusta, on iltapäivät ollut sitäkin nautinnollisempia. Pakkasilma kun on jo itselleen aika ikävä  ja raaka hengittää, ei se sovi vauvalle ollenkaan. Kylmän pystyy onneksi välttämään oikealla pukeutumisella, mutta hengitysilmaa ei voi miksikään muuttaa.  Auringon valo ja lumiset maisemat ovat korvanneet tuhatkertaisesti pakkasen ikävät puolet, ja siksi nautin tästä täysillä. Hiihtoloma, jolloin voi tehdä asiaan kuuluvia asioita taitaa olla Suomessa sukupuuton partaalla. Nautitaan Auringosta ja D-vitamiini övereistä!Viikon flopit

Ne huonosti nukutut yöt

Meillä on nyt viikon verran kohta nukuttu super huonosti. Olemme palanneet vanhoihin tuttuihin apukeinoihin vaikka jo juhlin, että olemme päässeet normaaleihin lapsen nukkumaanmeno rituaaleihin. Huomasin viime viikolla, että patukalle on ilmestynyt neljä uutta hammasta, mutta ei ole tuntunut että burana tai panadol olisi niihin auttanut. Tämä taitaa olla taas yksi niistä kuuluisista vaiheista, joita on ensimmäisen vuoden aikana miljoonia. Yöllä saatan moneen otteeseen kääntää patukan oikeinpäin kun patukka on päättänyt kääntyä poikittain pinniksessä. Meillä edelleen syödään öisin -normaaleinakin öinä- mutta nyt tuntuu, että ruokailuja saattaa olla kolmekin yössä muiden heräilyjen lisäksi. Jään mielenkiinnolla odottamaan niitä hyviä öitä, kyllä siellä jotain pientä valoa on tunnelin päässä.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)