Viikon Topit ja Flopit

Päätimme aloittaa viikottain julkaistavan topit ja flopit juttusarjan, jossa käydään läpi tietenkin mitäs muutakaan kuin niitä viikon toppeja ja floppeja. Pienempiä ja suurempia onnistumisia, suosituksia, vinkkejä, ilonaiheita, harmeja, hankaluuksia ja arjen haasteita.

Viikon topit

Äitien mökkireissu

Tämän viikon ehdottomasti parhaisiin asioihin kuului kutsu lähteä Lauran kanssa mökille! Keskiviikkoaamuna pakkasimme kimpsut ja kampsut sekä lapset autoon ja suuntasimme auton nokan pois pääkaupunkiseudun vilskeestä. Auto nitisi liitoksistaan tavaramäärän takia ja mietin, miten tulen ikinä saamaan kahden viikon Thaimaan reissun tavarat pakattua pariin matkalaukkuun ja vieläpä ilman painorajojen ylityksiä,  jos neljän päivän mökkireissun tavaramäärä muistuttaa erehdyttävästi muuttokuormaa.

Mökillä ollaan päästy nauttimaan hitaasta elämästä ilman aikataluja. On nukuttu vaihtelevasti, syöty hyvin, ulkoiltu, saunottu ja katsottu vanhoja Sohvaperunoiden jaksoja. Mitäpä sitä ihminen muuta kaipaisi parin Ben & Jerrys kipon ja tietysti parhaan seuran lisäksi.


Reima Outlet

Tulevaa ulkomaanmatkaa varten olen aloittanut haalimaan kesävaatteita. Olen aina tykännyt Reiman vaatteista. Reiman lasten kesävaatteista kun useasti löytyy UVsuoja, on Reiman vaatteet loistava valinta ulkomaille matkustaessa.
Lisäalennuksen myötä löysin Reiman Outletista kesähatun, shortsit ja kesäbodyn. Koska olen onnistunut hävittämään jo kolmet hanskat patukan syntymän jälkeen, ostin jälleen myös yhdet tumput.
Viimeksi Outletissa vieraillessani tein löydön, ja löysin jo ensi syksyn päiväkotia varten kuorihaalarin 70 % alennuksella. Reiman vaatteet kun ovat vielä kotimaisia ja laadukkaita, mikäs sen parempi vierailla ajoittain Outletissa tekemässä löytöjä.Viikon Flopit

Piltti

Miten possua ja kasviksia sisältävä piltti voi koostumukseltaan olla tälläistä valkeaa velliä? Patukka on todella hyvä syömään, eikä vielä ole tullut muita ruokia vastaan, jotka ei uppoaisi. Maistuu siis kauhealta, ja on  koostumukseltaan aivan liian nestemäistä. Olen ruuan suhteen periaatteessa sitä mieltä, että kaikkea pitää maistaa ja syödä, mutta tämä jää kyllä jatkossa kaupan hyllylle. Tässä kohtaa joustan omista ruokakasvatusperiaatteistani.


Iltaraivarit


Megaluokan iltaraivareiden aineksiin kuuluu ensin iltapuuron kanssa myöhässä oleva äiti ja hetken päästä naama punaisena huutava lapsi. Ja vaikka puuron saisi jo lapsen nenän eteen, niin se ei enää siinä vaiheessa kelpaa. Oloa ei myöskään helpota imetys, ei hedelmäsose, ei syli eikä mikään muukaan. Mikä siinä onkaan, että joskus tunnetiloista tasaantuminen on työn ja tuskan takana, etenkin lapsen ollessa väsynyt. Siinähän sitten yrität keksiä keinon, millä tuon maailmanluokan vääryyttä kokeneen lapsen saa tyyntymään unille. Ilmeisesti mökkeily on lapsille paljon rankempaa kuin vanhemmille ja iltatoimien kanssa kannattaa olla vähän kotiaikataulua etuajassa. Oman mausteensa iltahuutoon saattoi myös antaa tällä viikolla saatu tuhkarokkorokote, josta huutoa seuraavana aamuna olikin noussut kunnon ihottuma ympäri poitsun kroppaa. Niin tai näin, nälkäkiukun kanssa ei ole leikkimistä!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)