Onko vauvan kanssa matkustaminen turhaa riskinottoa?


Matkustaminen on ollut meidän perheen henkireikä jo ennen lapsen syntymää. Ollaan pyritty tekemään vähintään yksi reissu vuodessa, mielellään kuitenkin kaksi tai enemmänkin mikäli aikaa ja rahaa vaan on ollut. Reissuun lähteminen on tuonut sitä ihanaa hengähdystaukoa hektisestä arjesta, on ollut mahdollisuus pysähtyä ja nauttia ajasta ilman arkisia velvoitteita. Reissussa kenenkään pinna ei ole kireällä, on aikaa pysähtyä nauttimaan ruuasta, lukemisesta ja päiväunista. Ei tarvitse itse kokkailla tai siivota ja päivät voi täyttää touhusta fiiliksen mukaan tai sitten olla täyttämättä. Parisuhteen kannaltakin reissut ovat aina ihan parasta aikaa, on aikaa keskustella ja vain nauttia toisen seurasta.

Ennen raskautta mietitytti kovasti, miten rakkaan matkustelun käy lapsen myötä. Vaikka tuttavapiiristä löytyykin paljon pienenkin kanssa matkustelevia, niin toki ymmärrämme, että reissut ovat varmasti aivan erilaisia lapsen kanssa kuin mitä ne olivat aiemmin kahdestaan. Meille se ei oikeastaan ole se oleellisin asia, vaan se, että joka tapauksessa päästään lähtemään reissuun. Äitiyden aakkoset postauksessa kerroinkin jo, että lapsen synnyttyä matkustusinto oli hetken aikaa täysin hukassa. Arki pienen vauvan kanssa oli niin uudenlaista ja väsyttävääkin, joten ei olisi tullut pieneen mieleenkään varata reissua ja lähteä ulkomaille. Ennen joulua matkakuume alkoi kuitenkin kasvaa ja varattiinkin kahden viikon matka Thaimaan Koh Lantalle. Ehkä voi kuulostaa hullulta lähteä suoraan eksoottiseen kohteeseen, reilu 10 tunnin lentomatkan päähän. Vähän se itsestäkin välillä siltä tuntuu, mutta halu päästä reissuun kuitenkin voitti kaikki epäilykset ja pelot matkaan liittyen.Tottakai meitä jännittää ja mietityttää miten lento vauvan kanssa sujuu ja miten hän sopeutuu kuumempaan ja kosteaan ilmastoon. Jännitystä ei ole yhtään lievittänyt muutamat lähipiiristä saadut kommentit siitä, että on melko riskaabelia ja uhkarohkeaa lähteä pienen kanssa tuollaiselle reissulle. Onko se kuitenkaan sitä? Äitinä koen lapseni terveyden ja turvallisuuden olevan se ykkösasia asioita tehdessä, mutta en kuitenkaan näe lapsen kanssa Thaimaahan matkustamisen olevan riski näiden asioiden suhteen. Olen ottanut selvää tartuntatautien, kuten malarian ja denguekuumeen riskeistä, eikä ne Koh Lantan kaltaisessa rantaturistikohteessa ole niin suuret, että sen takia ei olisi fiksua lähteä. Lapselle otetaan Suomesta mukaan kaikki hänen tarvitsemat ruuat ja nesteensaanti on turvattu pääsääntöisesti imetyksellä. Normaalisti olemme omatoimimatkaajia, mutta tällä kertaa valitsimme pakettimatkan ihan vain asioiden helppouden ja opaspalveluiden saamisen takia. Omat ja lapsen vakuutusasiat ovat tietenkin kunnossa, eli tarvittaessa kohteessa on saatavilla lääkäripalvelut ilman kustannusten miettimistä. Matkaan otetaan mukaan myös tarvittavat itsehoitolääkkeet, aurinkorasvat, UV-vaatteet ja hyttyssuihkeet. Näiden etukäteisvalmisteluiden avulla toivon, että matkasta tulee onnistunut ja rento ja voimme nauttia ihanan kahden viikon reissun pienenä perheenämme. Ongelmiahan voi aina tulla kaikesta huolimatta, mutta uskon vahvasti, että asioilla on tapana järjestyä ja Thaimaa on onneksi entuudestaan tuttu lomakohde.

Vaikka reissuun lähtemisessä onkin nykyään pieni lisäjännitys, niin olen kuitenkin ylpeä siitä, että meillä on rohkeutta edelleen tehdä asioita ja elää. Pahin pelko lapsensaantiin liittyen oli se, että tulee jumahdettua kotiin neljän seinän sisälle, eikä enää uskalleta tai viitsitä tehdä niitä meille oikeasti tärkeitä asioita, koska lapsen kanssa melkein kaikki on asteen hankalampaa. 

Mites te muut pienten lasten vanhemmat, onko tullut reissattua vai onko lapsen kanssa matkalle lähteminen mielestäsi turhaa riskinottoa?

Lähempänä reissua tulossa tarkempaa postausta siitä, mitä kaikkea matkalaukkuun pakataan, kun matkaseuralaisena on 7kk ikäinen napero.

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)