Loppuuko itsestään huolehtiminen äitiyteen ?Tekosyitä keksii miljoonia, miksi ei ole aikaa itsestään huolehtimiseen. Tekee vain sen välttämättömän. Pesee hampaat ja kasvot aamuin illoin, jos kerkeää niin levittää kasvorasvan ja silmänympärysvoiteen. Pesee hiukset kaksi kertaa viikossa, toisella kerralla kuivashampoolla, koska ei ole aikaa. Oliko hiusnaamioiden ja kuorintavoiteiden käyttö vauvattoman arjen luksusta? Jalkahoito, kasvohoito, kampaaja, mitä ne olikaan?

Olen aina ihmetellyt mitä tapahtuu synnytyssairaalassa. Siihen(kö?) jää itsestään huolehtiminen. Olet saanut lapsen, maailman ihanimman asian, mutta tarvitseeko näyttää siltä, että elämäsi parhaimmat vuodet on ohi. Kuljetaan kollareissa, koska onhan ne mukavat päällä. Eikä se miehen vanha t-paita kiristä mistään, vaikka kainalossa onkin reikä. Juurikasvuhan on tavallaan muodissa, kun on  liukuvärjäystekniikat. Näytän paremmalta ilman meikkiä, aina kuitenkin tulee hiki kun yrittää saada kaukaloa autosta vaunuihin. Ja sen jälkeen naama kostuu ja on läikykäs. Ripsiväri varisee poskille.

Monesti myös unohtaa sen puolison samalla. Pitää itsestään selvyytenä tietyllä tavalla. "Mieheni rakastaa minua, näytän minä miltä tahansa". Totta, mutta minä haluan näyttää myös hyvältä puolisoni ja itseni mielestä. En tiedä, mutta uskon, ettei se miehesi ihastunut ihmiseen, joka näyttää lähikuppilan Ullalta. Jos joku kysyisi mieheltäsi tätä asiaa, oletko miettinyt mitä miehesi vastaa?

Näitä asioita ääneen pohtiessani, joudun välillä miettimään kuinka kärkkäästi asiasta päätän avautua ja missä. Aihe, josta on puolestapuhujia ja vastaanväittäjiä. Toki pienen vauvan äitinä ymmärrän täysin, suurin osa ajasta menee vauvan tarpeisiin ja niin sen pitääkin mennä. Ehdottomasti! Eikä vanhempainvapaalla eletä kuin miljonäärit, mutta eikö edes kuukausittain voisi tehdä jotain kivaa pientä. Jotain joka kohottaisi itsetuntoa, toisi boostia omaan ulkoiseen olemukseen.


Minulle on tärkeää näyttää sekä voida hyvin ja olen valmis käyttämään siihen sen hetken omaa aikaani. Ja myös tekemään tilaa arjessa itsestään huolehtimiseen. En tarkoita salilla tai lenkillä käyntiä vaan oikeasti pinnallista huolehtimista. Minua kyllä kiinnostaa miltä näytän, enkä halua unohtaa sitä vauvan myötä. Ulkoiset asiat vaikuttavat myös jaksamiseen. Kuinka paljon saakaan erilaista energiaa, kun saa vähän laittautua? Kuulostaa pinnalliselta, mutta on osa totuutta. Ainakin minulla. Totesin miehelleni jo raskausaikana, että eräs kuukausittainen kauneudenhoitorituaali on ja pysyy. Ja näin onkin ollut.
Ensi kerralla kun väsyttää, tai vaan tarvitset hetken; etsi se kuorintavoide ja ota hetki itsellesi.

-Laura-


Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)