Kuukauden Miksi?Mietimme blogimme perustamisen yhteydessä, että haluaisimme joitain toistuvia teemoja, jotka olisivat pieniä piristysruiskeita blogimme normaalissa sisällössä. Topit ja Flopit on viikottain toistuva teema. Toisena teemana -näin aluksi ainakin- on kuukauden viimeisenä sunnuntaina julkaistava MIKSI-postaus. Pohdimme Tanjan kanssa yhdessä kuukauden aikana esiin nousevia Miksi-kysymyksiä! Joskus niihin löytyy vastauksia joskus ei!

Miksi olen nykyään aina myöhässä?

Olen aina inhonnut ihmisiä, jotka on myöhässä. Ensimmäinen asia, joka antaa sinusta ensi vaikutelman; oletko sovittuna aikana sovitussa paikassa oikeaan aikaan. Olen aina varannut matka-aikoihin "varttivaran", eli mahdollisuuden, että liikennevälineet ovat myöhässä tai jotain muuta tapahtuu, joka vaikuttaa perillä ole aikaani (Suomessa tosin pitää joskus varata sellainen tuntivara!). Jos joskus harvoin olen ollut myöhässä, olen tästä heti ilmoittanut. Ja reilusti etukäteen, oikeastaan heti silloin kun olen tietänyt olevani myöhässä. 
Vauvan myötä joudun häpeissäni myöntämään, että on enemmän poikkeus kuin sääntö, että olen sovittuna aikana oikeassa paikkaa, saati sitten ajoissa paikalla. Ja kummallisinta tässä on se, että vaikka varaisin tunnin lähtöaikaa, olen aina myöhässä. Varaudun siihen, että puklut aiheuttaa vaatteiden vaihto- rumban. Varaudun siihen, että kakka yllättää, ja olen varautunut vaihtamaan eteisessä vaipan. Ensimmäisen lumimyrskyn jälkeen, opin varaamaan auton putsaamiseen puoli tuntia lisä-aikaa. Olen myös laskenut sen varaan, että tajuan kahden kilometrin jälkeen unohtaneeni jotain sellaista mitä on pakko hakea kotoa. Jos olemme julkisilla liikkeellä huomaan joka kerta juoksevani bussiin. Olen todennut äitikavereideni kanssa, että tämä on melkein sääntö joka kuuluu vauva-arkeen. Toivottavasti palaan normaaliin aikatauluun siinä vaiheessa kun päiväkotiarki alkaa.Miksi kaikki tuttipullot on aina likaisia?

Tuntuu, että puhtaita pulloja ei ole koskaan saatavilla. Yleensä kaivan sen yhden ainoan puhtaan hoitolaukusta, kun en millään ehdi pestä pulloja, jotka on likoomassa lavuaarissa. Mietin jälkikäteen, että ehkä oli fiksumpi valinta olla ostamatta enempää pulloja, pärjätään näillä kuudella, jos vaan ostetaan uusia tuttiosia. Jos vaan olisi mahdollista aina pestä tuttipullo heti käytön jälkeen, ei tätä ongelmaa syntyisi. Laiskuus vie välillä voiton, ja lopputulos on sen sileän tien valmis. En halua pestä tuttipulloja astianpesukoneessa, koska mielestäni pesu jättää aina ikävän raidan muovisiin astioihin, ja sillä tavalla kuluttaa myös tosi paljon pulloja. Alussa olin myös huolissani, kun pullot pesun jälkeen tuoksuivat voimakkaasti pesuaineelle vaikka niitä kuinka huuhtelin. Totesin jälkikäteen, että tuoksu tarttuu astioihin ilman että pulloihin jäisi ainetta. Tuttipulloja varten olevat harjat ovat olleet pelastus -piiloon sijoitettava, tuttiosanharja, on kätevä lisä- jotka saa imukupilla kiinni pöytään, ja näin pulloja voi pestä yhdellä kädellä.


Miksi et saa unta, kun vauvasi kerrankin nukkuisi?

Vauva on valvottanut viimeiset viisi yötä ja olet rukoillut kaikkia maailman voimia antamaan sinulle edes yhden hyvän yön, jolloin saat nukkua kaikessa rauhassa. Ja vihdoin se yö tulee! Vauva nukahtaa ilman kitinöitä hyvissä ajoin illalla ja itse kömmit hetken päästä perässä sänkyysi. Painat väsyneenä pään tyynyyn, etkä nukahda. Et millään, vaikka kuinka yrittäisit. Vauva sen kun nukkuu tyytyväisenä ja itse pyörit sängyssä turhautuneena. Miksi oi miksi! Eikä ole yksi tai kaksi kertaa kun näin on käynyt. Termi samoilla silmillä saa aivan uuden merkityksen näin äitiyden myötä.

Miksi kaikesta pitää stressata?

Ennen raskautta en kokenut olevani kovin herkästi stressaava ihminen, mutta nykyään stressaan ihan ihme asioista. Ja ne asiat ovat vieläpä sellaisia, että ei ne stressaamalla muuksi muutu. Ilmeisesti stressaaminen ja huoli kaikesta on joku naisissa oleva oletusasetus, joka aktivoituu raskauden myötä. Olisi vaan ihan kiva tietää, että miksi?!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätät kommentin! :)